Makkarapata tuunaa lenkistä luksusta

Makkara maistuu suomalaisille, sitä syödään yli kaksi kiloa henkilöä kohden kuukaudessa. Perinteinen lenkkimakkara on ihanteellinen ruoka-aine; helppotöinen, edullinen ja täyttä ruokaa alusta loppuun. Miedon makuisesta lenkistä voi valmistaa monenlaista makkararuokaa. Vaihtelua saa erilaisilla kypsennystavoilla, mausteilla ja eri valmistajien tuotteilla. Makkarapata saa täyteläisyyttä perunoista ja aromikuutta valkosipuleista. Hidas kypsentäminen uunissa taltioi makuun rapeaa paahteisuutta ja kermaista pehmeyttä. Helppo makkararuoka on kelpoa evästä kevättalvella, yksinkertaista ja maistuvaa, eikä alle euron annoshinta rasita kukkaroakaan.

Kaunis pinta, täyteläinen ruoka ja vähäinen hinta ovat makkarapadan houkutuksia.

Makkarapata (6annosta):
12 perunaa
10 valkosipulinkynttä
1 makkaralenkki
4 dl ruokakermaa
suolaa, valkopippuria

Kuori ja leikkaa perunat viipaleiksi. Viipaloi myös lenkki ja valkosipulinkynnet. Lado ainekset kerroksittain voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle vähän suolaa ja valkopippuria. Kaada kerma vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti ja 15 minuuttia. Nauti vihannesten ja oluen tai veden kanssa.

Lisukkeet tekevät makkarapadasta maukkaan ja täysipainoisen aterian.

Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Eeva Remes
www.viinimies.com

2 kommenttia:

 1. Vaivaton, nopea- ja helppotekoinen erinomainen ruoka. Tein sitä tänään jo neljännen kerran siitä kun löysin reseptin täältä netistä. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys "makkaramiehelle".
   Mukava kuulla että olet löytänyt mieleisen ruokaohjeen.
   Meilläkin on tarkoitus tehdä sitä vappuna, jolloin se maistuu TODELLA hyvältä.
   Toinen makkaramies

   Poista