Chilen viinimatka - Artikkelisarja

Tervetuloa viinimatkalle Chileen, maahan jonka viinit ovat suomalaisille hyvinkin tuttuja. Tällä reissulla tutustumme ensin maan viinilaaksoihin, niiden viineihin ja suomalaisiin ruokiin jotka maistuvat viinien kanssa. Matkan loppupuolella käymme läpi perustekijöitä, jotka ovat Chilen viinien taustalla.


Kirjoitan täksi syksyksi kirjaa Chilen viineistä ja suomalaisesta ruoasta. Maistuu viinien kanssa – Chilen viinit, on neljäs kirja sarjassaan. Se jatkaa kirjojen aiempaa kansantajuista linjaa viineistä ja ruoasta. Yhtä aikaa kirjan kirjoittamisen kanssa nostan sinulle esille mielenkiintoisia asioita Chilen viineistä.

Chilen viinimaisemia pääsee ihastelemaan myös videon muodossa:
http://www.youtube.com/uniquetour#p/f/2/R8ohFE_cxV4


Matka koostuu kahdeksesta artikkelista, joita pääset lukemaan alla olevista linkeistä:

Osa 1/8 : Pohjoisen viinilaaksot
Osa 2/8 : Maipon viinilaakso Santiagon ympäristössä
Osa 3/8 : Rapelin laakso, Cachapoal ja Colchagua
Osa 4/8 : Curico, Maule, Itata, Bío Bío ja Malleco

Osa 5/8 : Terroir
Osa 6/8 : Transversal Valleys
Osa 7/8 : Carménère
Osa 8/8 : Chilen viinit

Kerro mielipiteesi viinimatkastamme. Mikäli haluat kommentoida etenemistämme, niin klikkaa juttuamme. Voit kertoa ajatuksesi jutun lopun Kerro mielipiteesi -osioon.

Viiniterveisin Heikki, viinimies Juankoskelta.


16 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista luettavaa ja upeita kuvia!

  Onko mahdollisesti tulossa artikkelia Chilessä käytettävistä rypäleistä?

  VastaaPoista
 2. Hei Elina. Kiva kuulla, että rypäleet kiinnostavat Sinua. Niissä on viinitietouden alku,ja vain niiden kautta pääsee viiniasiossa eteenpäin. Kirjoitan parin viikon päästä yhdestä Chilen mielenkiintoisimmasta rypäleestä, Carmenérestä, josta on oma lukunsa syksyllä ilmestyvässä kirjassamme. Toki muutkin rypäleet ovat esillä,mutta ei niin perinpohjaisesti. H.

  VastaaPoista
 3. Hieno kooste. Juha

  VastaaPoista
 4. Viikonvaihdetta Juha ja kiitos mietteestäsi. Uskon, että tuo kooste palvelee Chilen viineistä kertovaa kokonaisuutta. Pääset kerralla tosi pitkälle viinimatkalle! Kokonaisuudesta ei enää monta osaa puutu. Huomenna sunnuntaina lisään taas uuden jutun, yhden tärkeimmistä. Se koskee Chilen viinejä ja rypäleiden kasvuympäristöä. H.

  VastaaPoista
 5. Milloin kirja ilmestyy?

  VastaaPoista
 6. Huomenta kirjoittajalle. Laitoin tuosta kirjan ilmestymisestä vastauksen viimeisimmän Chilen viinien matkakertomuksen yhteyteen. Totesin, että tavoitteena on kirjan saaminen painosta lokakuun loppupuolella. H.

  VastaaPoista
 7. Paljon tietoa mukavasti luettavassa muodossa. Kiitos.

  VastaaPoista
 8. Hola Joonas.
  Kiva kuulla, että teksti miellyttää. Se onkin yksi tarkoitukseni. Haluan kertoa ihmisille viineistä ja hieman niiden taustoista. Ei kannata tehdä luonnon asioita liian monimutkaiseksi,ja varsinkaan pukea niitä hienoon uniformuun. Lisäksi miksi kiistellä makuasioista. Elämässä on paljon muutakin. Yksikin kirjalija totesi ehtoopuolella elämän pienistä asioista,että " Enhan minä tiennyt että kaikki tämä on elämää".

  VastaaPoista
 9. Laita myös viinisuosituksia.

  VastaaPoista
 10. Hei Elisa. Kiitos viestistäsi ja mietteestäsi. Olen miettinyt noita suosituksia ja mieluummin kannustan Sinua, kuten muitakin, itse kokemaan viinin olemuksen. Sehän lähtee siitä, että tutustut eri rypäleisiin ja pääsääntöisesti ostat aina uuden, erilaisen viininpullon kulloistakin tilannetta varten. Tokihan minäkin yksittäisistä viinestäkin kirjoitan, kuten vaikka tämän viikonvaihteen ruokajutum yhteydessä. Siinähän esillä on hieno Carmenére, Mayu. H.

  VastaaPoista
 11. Mikä on Chilen paras viini/viinit mielestäsi?

  VastaaPoista
 12. Tuire. Vastauksen vaikeaan kysymykseesi siirrän sunnuntaille. Kirjoitan silloin viimeisen luvun yhteiseen Chilen matkaamme, ja mietin paitsi parasta viiniä, niin myös Chilen viinitarjontaa laajemminkin. H

  VastaaPoista
 13. Ihan jo odottelen seuraavaa osaa. T:Pertti

  VastaaPoista
 14. Tervehdys Pertti. Sama tunnelma on itsellänikin. Miten kiteyttäisi viinimatkan, jotka on täynnä elämyksiä, hienoja ihmisiä ja suunnnattomasti tietoa. Puhumattakaan viineistä. Menee varmaan pitkälle aamuyöhön ennenkuin saan jutun kasaan. H.

  VastaaPoista
 15. Timo / Tampere12.9.2011 klo 20.39

  Mielenkiintoinen kooste. Kiitos.

  VastaaPoista
 16. Hei Timo.
  Kiitos tekstistäsi. Tavoitteena oli kasata kooste, jossa Chilen viinit ovat monipuolisesti esillä. Jokainen luku kertoo tiivistetysti omasta aihealueestaan, ja niistä muodostuu sitten yhdessä kattava kokonaisuus. H.

  VastaaPoista