Mamma mia - salvia soikoon

Ruoka saa makunsa, ei niinkään raaka-aineista, kuin valmistustavasta, mausteista ja lisukkeista. Miedot ja pehmeät broilerinfileet saavat sitruunassa ja salviassa marinoimalla hienostuneen ja pikantin, puraisevan makuvivahteen. Parsakaali al dente ja voissa paistetut pienet perunalohkot rakentavat eheän ja nautinnollisen aterian. Pinot Noir on klassinen viinivalinta linturuoalle ja kalifornialainen Hahnin marjaisuus sekä tasapainoinen tanniinisuus tekevät ateriasta hyvinkin maistuvan makukokonaisuuden.


Salvia on mintunsukuinen pensaskasvi, jota käytetään mausteena. Salvian harmaanvihreiden ja pitkulaisten lehtien maku on voimakas, lämmin sekä hieman rohtomainen. Käytetään tuoreena ja kuivattuna rasvaisiin kala- ja liharuokiin. On oleellinen raaka-aine saltimboccan valmistuksessa.


Makuja ja vivahteita tarjolla – salvian ja sitruunan marinoimaa broileria, parsakaalia ja paistettuja perunoita.



Broilerinrintaa salvian alla - Petti di Pollo alla Salvia, annos neljälle
4 luutonta ja nahatonta broilerin rintafilettä
3 rkl sitruunanmehua
5 rkl oliiviöljyä, 3 marinadiin ja 2 paistamiseen
noin 25 tuoretta salvianlehteä
45 g suolataonta voita
hienoa merisuolaa
vastarouhittua mustapippuria
2 sitruunaa puolitettuna koristeluun

Sekoita kulhossa sitruunanmehu, oliiviöljy ja tuoreet salvianlehdet. Kuivaa rintafileet ja kääntele marinadissa. Laita fileet keraamiseen uunivuokaan ja kaada loppumarinadi päälle. Anna fileiden maustua kaksi tuntia. Ota fileet ja kuivaa talouspaperilla. Nosta salvian lehdet talteen ja siivilöi marinadiliemi. Paista fileet kuumalla pannulla ensin toiselta puolelta, kunnes ne ovat kullanruskeita ja kypsiä. Käännä palat ja mausta. Nosta rintafileet pannulle, peitä salvianlehdillä ja paista 5-10 minuuttia, kunnes liha on kypsä. Nosta fileet leikuulaudalle, käännä ja mausta. Leikkaa pitkittäin paksuiksi siivuiksi. Nosta rintafileet vadille ja peitä salvian lehdillä ja lopuksi foliolla. Lisää marinadiliemi pannulle, kuumenna ja keitä hieman kokoon. Kaada broilerin fileiden päälle, lisää sitruunanlohkot ja nosta tarjolle paistettujen perunoiden ja keitetyn parsakaalin kanssa.



Viinilasillinen:

Hahn Pinot Noir. Yhdysvallat, Kalifornia, Monterey 2018. Alko 479657. Hinta 18,69.
Karmiininpunainen, tuoksu kirsikkainen, maku täyteläinen, keskitanniininen, metsämarjainen, kukkainen, tyylikäs.

Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Eeva Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti