Broilerin sisäfile ja Marsala maistuvat porkkapastan kanssa

Sisilialainen broileripasta on todellista creme de la creme -ruokaa. Ruoan salaisuus on sen sienikastikkeessa, josta kunnia lankeaa täyteläiselle ja makeahkolle Marsala-viinille. Ohueksi, fettusine-tyyliin, leikatut porkkanasuikaleet tarjoavat värikkään ja pehmeän pedin broilerifileille.


Chicken Marsala on sisiliaistyyppinen resepti, jossa broilerin sisäfileet saavat Marsala-viinistä ja sienistä täyteläisen makuvivahteen. Ruoka on kotiruokaa maukkaimmillaan. Valmistusaika; raaka-aineiden viipalointi vie varttitunnin ja niiden kypsentäminen toisen vartin. Joten reippaan puolen tunnin jälkeen sinulla on edessäsi hienostuneen maukas ja kauniisti katettu ateria. Buon appetito!


Broileripasta, 6 annosta:
400 g broilerin sisäfileitä
6 ruokalusikallista vehnäjauhoja
2 teelusikallista suolaa
2 teelusikallista rouhittua mustapippuria
50 g voita
3 ruokalusikallista oliiviöljyä
200 g kokonaisia herkkusieniä
0,5 dl makeaa Marsala-viiniä

Mittaa vehnäjauhot matalalle lautaselle, lisää sekaan suola ja mustapippuri, sekoita hyvin. Viipaloi sienet valmiiksi. Leikkaa broilerin sisäfileet viistoittain ohuiksi viipaleiksi ja paneeraa ne kauttaaltaan hyvin vehnäjauhoseoksessa. Laita kasariin voi ja oliiviöljy, kuumenna keskilämpöiseksi.. Nosta broileriviipaleet pannulle ja ota niihin kauniin ruskea pinta, kääntele, anna kypsyä muutaman minuutin ja nosta ne sitten hetkeksi pannulta syrjään. Lisää pannulle viipaloidut sienet ja mausta kevyesti suolalla/mustapippurilla. Anna hautua muutaman minuutin ja lisää sekaan Marsala-viini. Hauduta kastiketta vielä hetken ja lisää siihen broilerin viipaleet. Kääntele viipaleita varovasti seoksessa ja anna keitoksen saostua. Koristele pasta persiljasilpulla. Voit myös tehdä valmiit annokset lautasille, jossa broileripastaa annostellaan värikkään ja pehmeän porkkanapedin päälle.


Lämmin porkkanapeti hurmaa väreillä ja aromeilla
Tuoreissa, juuri nostetuissa kasviksissa värit ja maut ovat kohdallaan. Kevyesti kypsentämällä juurekset pehmenevät ja niiden luontainen makeus tulee esille. Vihannesten ja juuresten valmistamisessa on tärkeätä, että niihin jää hieman purutuntumaa. Kiinteys säilyy, kun ne kypsennetään lähes kypsiksi.

Lämmin porkkanapeti:
6 keltaista porkkanaa
6 oranssia porkkanaa
oliiviöljyä
Leikkaa porkkanoista leveitä nauhoja kuorimisveitsellä ja kuullota pannulla oliiviöljyssä pari minuuttia.

Makeus yhdistää vihannekset ja viinin
Valittaessa viiniä kypsien kasvisten seuraksi on hyvä muistaa, että ruoan makeus saa viinin maistumaan kuivemmalta. Hennosti makeiden juuresten kumppaniksi sopivat puolikuivat tai -makeat valkoviinit. Viinien sokeripitoisuudessa on eroja, joten sopivin vaihtoehto löytyy vain maistelemalla. Tasapainoisessa ratkaisussa hedelmäisen kevyt viini ei peitä kasvisten hentoja aromeja. Viini on hyvä jäähdyttää noin 8–10 asteiseksi, jolloin sen makeus ei nouse korostetusti esille. Broileri-porkkanapastan valmistukseen sopii Marsala-viini ja ruoan kumppanina maistuu mehevän hilloinen Susumaniello-punaviini.


Viinilasillinen:
Martinez Marsala Superiore Riserva Dolce. Italia, Sisilia. Alko 358434. Hinta 9,66/0,375L.
Kuparinruskea, tuoksu aprikoosinen/rusinainen, maku makea (110 g/l), matalahappoinen (3.8 g/l), taatelinen ja runsas.

Masca del Tacco Susumaniello. Italia, Puglia 2021. Alko 910947. Hinta 16,99.
Punainen, tuoksu marjaisa, maku täyteläinen, sokeria (11 g/l), hapokas (5.7 g/l), keskitanniininen, vaniljainen, mehevä.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti