MERIMIESPIHVI MAISTUU MAAKRAVULLEKIN

Perinteinen merimiespihvi on helppotekoinen ja maistamisen arvoinen ruoka. Yksinkertaisuus on valttia ruoanlaitossa, eikä siihen haluta arkena uhrata liikaa aikaa. Uunissa kypsennettävä merimiespihvi on ratkaisu silloin, kun haluaa tehdä maistuvaa ruokaa pienellä vaivalla. Pihvilihat ja juurekset kypsyvät uunissa omia aikojaan, ilman vahtimista. Mitä pitempään niiden antaa hiljalleen muhia, sen maukkaampaa ruoasta tulee. Tarvittaessa pataan lisätään nestettä. Ruskistettu liha sekä kypsien sipuleiden makeus ja perunoiden tärkkelys antavat ruoalle mukavan pehmeän maun, jota kevyt maustaminen sopivasti täydentää. Yksinkertaiset sekä edulliset raaka-aineet tekevät annoksesta kevyen, myös kukkarolle.

Merimiespihvi (6 annosta):
800g naudan ulkopaistia
10 suurehkoa perunaa
4 sipulia
lihalientä
voita ruskistamiseen
2 tl suolaa
rouhittua musta- tai valkopippuria
koristeeksi persiljaa
Leikkaa luuton liha viipaleiksi, puolita tarvittaessa sekä nuiji kevyesti. Ruskista pihvit pinnaltaan kauniin ruskeiksi, mausta suolalla ja pippurilla. Leikkaa perunat ja sipulit ohuiksi renkaiksi. Voitele uunivuoka ja lado siihen kerroksittain perunaa, sipulia sekä lihaa. Ripauta perunoille hieman suolaa ja jätä päällimmäiseksi perunakerros. Kaada lihalientä pataan niin, että ainekset peittyvät. Kypsennä uunissa 200 asteessa pari tuntia. Lisukkeena voi tarjota leipää ja punajuuria.
Kypsälle pataruoalle tarjotaan marjaisaa punaviiniä
Merimiespadan kypsälle ja kevyen pippuriselle maulle löytää sopiva kumppani kevyistä tai keskitäyteläisistä sekä marjaisista punaviineistä. Pataruokien makuun sopii hyvin monipuolinen Merlot-rypäle, jossa hedelmäisyys ja pyöreys tulevat hyvin esillä ja tanniinitkin ovat hyvin suun myötäisiä.


Viinilasillinen:
Tommasi Le Prunée Merlot. Italia, Veneto 2020. IGT. Alko 902417. Hinta 14,99. Kuiva, sokeria 6 g/l.
Rubiininpunainen, tuoksu marjaisa, maku keskitäyteläinen, tasapainoisen hapokas (5 g/l), rehevä, pehmeän hedelmäinen.

Teksti ja viinikuva: Heikki Remes
Ruokakuvat: Eeva Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti