1.11.2014

Sabragen sivalluksia suomen suvessa ja syksyssä

Kuohuviinipullon kaulan katkaisu sabrage-menetelmällä, joko sapelilla tai miekalla, sanotaan olevan peräisin Napoleonin ratsuväeltä. Pullon avaaminen onnistuu hyvin myös vesurilla tai suurella jäykkäteräisellä veitsellä.
  
Anna pullon jäähtyä jääkaapissa useita tunteja ennen avaamista ja käsittele varovasti. Vältä turhaa hölskyttelyä. Kuori pullon metallifolio pois ja löysennä samalla metallista sidelankaa. Ota pullo tukevasti toiseen käteen, pidä 45 asteen kulmassa ja suuntaa vapaata tilaa kohden. Liu’uta teräasetta voimakkaasti pullon saumaa pitkin kaulaa kohden. Nopea viiltoliike osuu pullon suuosan kohoumaan ja katkaisee pullon kaulan korkin alapuolelta. Nappisuoritus Häkärinteillä osoittaa että sulhaskanditaatti hallitsee tämänkin homman.

Viilto katkaisee kaulan ja kuohuviini on kaadettavissa suoraan alla odottaviin laseihin. Korkattu kuohuviini on kuten kohokas. Se ei odota vieraita, vaan vieraat odottavat sitä, malttamattomasti! Näin myös Tahkolla synttäritunnelmissa.

 Kyllä se onnistuu kauniimmaltakin sukupuolelta, kuten Justiinat toteavat Varkaudessa!
 
Ammattilainen hallitsee sabragen tilanteessa kuin tilanteessa, vaikkapa sisätiloissa VRHE-messujen Näytöskeittiössä. Mies, franciacorta, tyhjät Riedelit (toistaiseksi) ja kassara, siitä se lähtee.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti