Hiljaisuus on kultaa nautintojen äärellä!

Joskus, rentoutuessa tai kohdatessa jotain hyvää tekee mieli olla vain hiljaa ja nauttia tunteesta. Silloin on hyvä antaa tunteiden viedä ja elää hetkessä!

Tilanne voi osua kohdalle vaikka viikonlopulla mökkiympäristössä. Mökin puulämmitteinen uuni on lämpiämässä. Kyläkaupassa kauppias on juuri saanut lähiseudulta tuoretta lampaanlihaa ja tarjoaa sinulle lampaankyljyksiä ateriavaihtoehdoksi. Ainut oikea vaihtoehto on hyväksyä tarjous ja herkutella jo mielikuvissa maukkaalla aterialla.
Uunin hiljalleen hiiltyessä maustetaan lampaankyljykset suolalla ja mustapippurilla. Nostetaan punaviinipullo pöydälle, aukaistaan ilmautumaan ja kaadetaan lasillinen ruoanvalmistuksen kunniaksi.


Yksinkertaisuus ja maut ovat kunniassa kun lampaanlihan kanssa maistelee syrah-viiniä. Viimeistään silloin voin antaa makujen puhua, ilman sanoja.

Habla on Syrah-rypäleistä valmistettu punaviini, joka tulee Extremaduran maakunnasta, Toribiosta Espanjan länsirajalta. Tummanpunaisessa viinissä tuoksuvat eksoottiset hedelmät ja maku on pehmeän mausteinen sekä viekoittelevan pitkä. Antaa viinin puhua (Habla) puolestaan!

Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Eeva Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti