Uusi Remes - Viinimiehen viimeisin viinikirja nyt myynnissä

Saksan viinit ja suomalainen ruoka ovat pääosassa Heikki ja Eeva Remeksen uusimmassa viini- ja ruokakirjassa.
 

Makumatka – saksalaiset viinit suomalaisessa ruokapöydässä noudattaa kirjan tekijöiden aiempaa linjaa, jossa kokonaisuus on nautinnollisimmillaan kun viinit ja ruoka kohtaavat niitä arvostavien ihmisten kanssa, ensin keittiössä lieden ääressä ruokien teon yhteydessä ja sitten ruokapöydässä toistensa seurasta nauttien.
 

Kirjassa mennään viinit edellä ja lukijalle tarjoutuu tutustua tiiviin syventävästä Saksan viinimaailmaan ja sen tuoksujen sekä makujen saloihin. Kirjan luvut taustoittavat lyhyesti Saksan viinikulttuuria, viinialueita, niiden ilmasto-olosuhteita ja maaperää, viinirypäleitä ja viinejä. Jokaisen viinialueen yhteyteen on liitetty kolme ruokakokonaisuutta. Niissä suomalaisia makuja korostaviin ruokakokonaisuuksiin haetaan yhdistäviä makuelementtejä alueiden saksalaisista viineistä.
 

Heikki Remes, viinimies, on harrastanut rypälepohjaisia viinejä jo yli 40 vuotta. Hän haluaa tutustuttaa viineistä kiinnostuneita ihmisiä viinimaailmaan ja sen tuoksujen sekä makujen saloihin. Hyvä viini jää mieleen. Sen tuoksu miellyttää ja se maistuu ruoan kanssa. Viinillä on usein tarina kerrottavanaan, se suorastaan pulppuaa tarinoita. Heikille viinit ja ruoka ovat aina lähellä sydäntä. Hänen mielestään kokonaisuus on nautinnollisimmillaan kun viinit ja ruoka kohtaavat niitä arvostavien ihmisten kanssa, ensin keittiössä lieden ääressä ruokien teon yhteydessä ja sitten ruokapöydässä toistensa seurasta nauttien.

Hänen kädenjälkensä ja lähestymistapansa aihealueeseen näkyy myös eri lehdissä julkaistuissa sadoissa viini- ja ruoka-artikkeleissa. Heikki Remeksen blogeja aihealueesta on luettavissa osoitteesta www.viinimies.com samoin eri kirjoituksissa, kuten Savon Sanomien ruoka- ja viiniblogissa.
 

Eeva ja Heikki Remekselle lähialueen luonnonmukaiset, puhtaat perusraaka-aineet ovat ruoanlaiton ensisijainen lähtökohta. Heidän ruoanlaittonsa pohjautuu suomalaiseen makumaailmaan soveltuviin selkeisiin, yksikertaisia makuja korostaviin ruokakokonaisuuksiin. Makujen harmoniaa haetaan hillityllä maustamisella ja ruoan tasapainoa keveillä raaka-ainevaihtoehdoilla. Myös ruokien esillepano ja esteettisyys ovat oleellinen osa ruokailua. Parhaimmillaan tila on täynnä tuoksuja, ruokailuvälineiden kilinää ja iloista puheen sorinaa.

Eeva ja Heikki Remes ovat tehneet ruoka- ja viinijuttuja Sinulle, hyvä viinin ja ruoan ystävä, ensin lehtiin kirjoittaen ja sitten kirjoiksi työstäen. Tavoitteena on tarjota vastauksia ikuiseen kysymykseen siitä, mikä viini sopii minkäkin ruoan kanssa. Ruoat he ovat valmistaneet yhdessä, Eevan vastatessa esillepanosta sekä kuvauksista ja Heikin keskittyessä viineihin sekä jutun sanalliseen sisältöön.

Maistuu viinien kanssa – Rypäleet, 2007. Kirja rakentuu artikkeleista, joissa esitellään rypäleitä sekä niitä ruokia, jotka maistuvat kyseisistä rypäleistä valmistettujen viinien kanssa.

Maistuu viinien kanssa – Espanja, 2009. Kirja koostuu artikkeleista, joissa viinilajien yhteyteen on koottu suomalaiseen makuun sopivia ruokia, joiden aromikkuus sopii kyseisten viinien luonteeseen.

Maistuu viinien kanssa – Ranska, 2010. Kirjassa tutustutaan suomalaiseen makuun sopiviin alkupaloihin, kasvis-, kala-, liha- ja jälkiruokiin, sekä niiden kanssa maistuviin ranskalaisiin viineihin.

Maistuu viiniin kanssa – Chile, 2011. Kirja vie viinimatkalle Chileen, sen viinilaaksojen viineihin ja yhdistelyyn suomalaiseen makuun sopivien ruokien kanssa.

Kahden maan makuja – Italia, 2015. Kirjassa matkataan Italia läpi pohjoisesta etelään maan viinialueiden ja niiden viinien sekä suomalaisten ruokien kautta.

Makumatka – Saksa, 2017. Kirjan luvut taustoittavat lyhyesti Saksan viinikulttuuria, viinialueita, niiden ilmasto-olosuhteita ja maaperää, viinirypäleitä ja viinejä. Jokaisen viinialueen yhteyteen on liitetty kolme ruokakokonaisuutta. Niissä suomalaisia makuja korostaviin ruokakokonaisuuksiin haetaan yhdistäviä makuelementtejä alueiden saksalaisista viineistä.

Teksti: Heikki Remes

Kuvat: Eeva ja Heikki Remes

Kuva Eeva ja Heikki Remes: Antti Heikkinen/Koillis-Savo

Tilaa nyt Viinimiehen uusin viinikirja
Makumatka – saksalaiset viinit suomalaisessa ruokapöydässä
http://viinimies.mycashflow.fi/
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti