Astin aromikkuus on ajaton elämys ja elinaikainen ystävä

On viinejä ja Viinejä. Jotkut tarjoavat unohtumattoman makuelämyksen ja jättävät makumuistiin jäljen joka ei huuhtoudu pois. Viini jää mieleen ja siitä tulee ystävä, parhaimmillaan koko elämän ajaksi.

Hurmaavan aromikas, hienostunut ja raikkaan hedelmäinen Asti Gancia rakentaa tuoreiden mansikoiden sekä kuusenkerkkäsiirapin kanssa tyylikkään makuelämyksen.

Kuohuviini tunnelman nostattajana
Viinimies sai tutustua Moscato-rypäleseen ja Asti Ganciaan yli 50 vuotta sitten, jolloin kuohuvan onnitteluviinin aromikkuus ja raikkaus saivat heti valtoihinsa. Aromaattisista Moscato Bianco di Canelli -rypäleistä tehdyssä Asti Ganciassa on hedelmäisyyttä ja hienostunutta hapokkuutta. Viinin rypäleinen tuoksu korostaa kuohuviinin aromikkuutta. Astin pehmeä mousse pehmentää makeaa makua ja tarjoaa hedelmäistä raikkautta. Astin tunnistaa herkästä ja keveästä raikkaudestaan. Se on parhaimmillaan nuorena, ja kun se tarjotaan hyvin viilennettynä. Viiniä ei ole tarkoitettu varastoitavaksi. Astin matala7,5 %:n alkoholipitoisuus tekee siitä hyvän vaihtoehdon juhlaviiniksi.

Asti makeus ja aromikkuus maistuvat Crêpes Suzetten makumaailman kanssa. 
Appelsiini yksinään on ongelmallinen viinien kanssa, mutta ruokiin yhdistettynä siitä saa aromaattisen ja toimivan kumppanin. Makeiden viinien ja ruokien kanssa sen hapokas vaikutus pehmenee. Crêpes Suzetten sokeri ja appelsiinin aromikkuus muodostavat perustan, jolle voi hakea makeudeltaan ja tyyliltään erilaisia viinivaihtoehtoja. Aromaattisista Moscato Bianco di Canelli -rypäleistä tehdyssä italialaisessa Astissa on hedelmäisyyttä ja hapokkuutta, jotka käyvät aurinkoisten crêpesien makuihin hienosti. Viinin rypäleinen tuoksu sopii erityisesti jälkiruoan sitrushedelmän aromeihin ja kokonaisuus jättää mieleenpainuvan makuelämyksen.


Viinilasillinen:
Gancia Asti Dolce. Italia, Asti. Moscato Bianco di Canelli. Alko nro 8901. Hinta 11,99. Alkoholia 7,5 %.
Keltainen, tuoksu rusinainen ja hedelmäinen sekä maku makea (85g/l), raikas, sitruksinen, kukkainen ja hapokas.

Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Eeva Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti