Beaujolais Nouveau ja parasta pöytään

 

 
Tämän vuoden Beaujolais Nouveau lienee jo maisteltu. Näin on saatu ensimakuja millainen on Gamay-rypäleestä valmistettu uuden sadon punaviini. Vuoden 2018 Beaujolais on poikkeuksellisen hyvä, yksi parhaista, siinä on marjaa, voimaa ja viinillisyyttä. Jopa niin, että viini innoitti maistamaan voimakkaan mustaherukkakakun kanssa.

Mustaherukkakakku
pohja:
160 g digestive-keksejä
50 g voita
täyte:
8 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
1,5 rkl vaniljasokeria
4 dl mustaherukoita
1 prk maitorahkaa
1 dl musteherukkamehua (sokeroitua, laimentamatonta)
1 rkl sitruunamehua
kiille:
2 liivatelehteä
1 dl musteherukkamehua (sokeroitua, laimentamatonta)
0,25 dl sitruunamehua

Leikkaa voipaperista irtoreunaisen teflonvuoan kokoinen levy ja aseta se vuoan pohjalle. Hienonna keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele seos vuoan pohjalle. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 10 minuuttia. Soseuta mustaherukat ja vaahdota kerma. Kuumenna sitruuna- ja mustaherukkamehu ja liuota siihen kuiviksi puserretut liivatelehdet. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja kaada keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä kakkua jääkaapissa pari tuntia tai pakastimessa noin tunti. Liota liivatelehdet. Kuumenna mehut ja yhdistä siihen puristetut liivatelehdet. Lusikoi seos hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä peitettynä seuraavaan päivään.

Eteläisen Beaujolais-alueen viinissä voi maistaa lämpimän vuoden rypäleisiin taltioimaa kypsää herukkaisuutta, aromikkuutta, runsautta sekä raikkautta. Viinillinen ja laadukas uuden sadon punaviini.

Viinilasillinen:
Beaujolais Nouveau. Ranska, Beaujolais 2018. Gamay. Alko 439057. Hinta 9,89.
Punainen, tuoksu marjaisa ja maku hennon mustaherukkainen, vähätanniininen, mausteinen sekä aromikas.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti