Kasvispihveissä on makua ja keveyttä

Vuoden alku ja kevät nostavat ruoat sekä niiden terveellisyyden suosituiksi puheenaiheiksi. Terveyttään vaaliville on mieleen iskostunut ohje syödä puoli kiloa kasviksia päivässä. Kasviset tarjoavatkin vaihtoehtoja niin raaka-aineiden kuin valmistuksen suhteen. Vaihtelua annoksiin antavat eriväriset kasvikset, joiden väriaineista elimistö saa puolustuskykyä parantavia suojaravinteita ja ainesosia. Kasvispihveissä perinteiset juurekset saavat helppotöisen toteutuksen ja maistuvan makusisällön.

Kasvispihvit tuovat keveyttä ja terveyttä ruokavalioon.

Juures-juustopihvit, 12─16 kpl
2 kananmunaa
1 dl maitoa
0,5 dl korppujauhoja
2 dl porkkanaraastetta
1 dl nauris-/lantturaastetta
1 dl palsternakkaraastetta
1 sipuli silputtuna
1 dl persiljasilppua
1 tl suolaa
1 tl yrttiseosta valkosipulilla
0,5 dl vehnäjauhoja
2 dl juustoraastetta

Sekoita kananmunat, maito sekä korppujauhot ja anna turvota hetken. Raasta juurekset ja lisää seokseen sipulisilpun sekä persiljasilpun kanssa. Mausta. Lisää seokseen lopuksi vehnäjauhot ja juustoraaste. Paista ohukaispannulla miedolla lämmöllä ohuita pihvejä.
 
Kasvispihveissä on rakennetta, vivahteikkuutta ja terveyttä vaalivia ainesosia. Sipulin flavonoidit tarjoavat suojaa viruksia ja bakteereita vastaan. Valkoiset kasvikset toimivat elimistön suojakilpenä ja niiden flavonoidit, kvertsetiini ja allisiini, vähentävän veritukosten todennäköisyyttä. Porkkana puolestaan sisältää runsaasti liukoista kuitua, joka alentaa kolesterolia sitomalla sen elimistöstä poistuvaan muotoon.
 
Yrttinen Sauvignon Blanc valkoviini sopii oivallisesti kasvispihvien makumaailmaan.

Viinilasillinen:
Nederburg Winemaster’s Reserve. Etelä-Afrikka, Western Cape 2014. Alko nro 584787. Hinta 9,98.
Vaaleankeltainen, sitruksen sekä nokkosen tuoksuinen ja kuiva, herukkainen, yrttinen sekä hapokas maku.

Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Eeva Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti