Inception – sienipastaa, viiniä ja video – loma-ajan nautintoja kerrakseen

Mitähän tekisi? On itselle usein esitetty kysymys loma alkaessa. Lomalla kannattaisi toteuttaa Milan Kunderan Olemisen sietämätön keveys -kirjan otsikoinnin tematiikkaa. Mikäs sen nautinnollisempaa kun valmistaa fettusinepasta-ateria metsäsienikastikkeella ja nauttia sen kanssa vivahteikasta valkoviiniä. Rentouttava meno jatkuu videon katselulla, jossa on yllätyksellisyyttä ja haasteellisuutta.
 
 
Inception viinilasillisessa kerroksellisuutta
Etelä-afrikkalainen valkoviini tarjoaa nautinnollisen ja vastustamattoman makuelämyksen. Jo viinin hedelmäinen tuoksu herättää mielenkiinnon ja maku nostaa esiin lisää kiinnostavia, vivahteikkaita sekä kerroksellisia sävyjä. Viiniköynnösten kasvupaikka sumuisen ja viileän Atlantin rannikolla Hyväntoivon niemellä taltioi rypäleisiin hapokkuutta sekä vivahteikkuutta. Inceptionin rypäleet, Chardonnay, Gewürztraminer ja Viognier antavat viinin värikylläisyyttä, syvyyttä ja aromikkuutta. Käsinpoimitut rypäleet kypsyvät erillisesti teräksisissä tankeissa ja vanhoissa tammiastioissa. Sakan päällä kypsyttäminen tuo viiniin lisää monimuotoisuutta ja uutteisutta. Malolaktinen käyminen pehmentää viinin omenaisen hapokkuuden pehmeän tasapainoiseksi.

Viinilasillinen:
Inception Irresistible White. Etelä-Afrikka. Chardonnay, Gewürztraminer, Viognier. Ravintolamyynti. Malolaktinen. Vaaleankeltainen, tuoksu sitruksinen, kukkainen, maku kuiva (12 g/l), eksoottinen hedelmäinen, hapokas (6,2 g/l), lempeä ja raikas.  

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti