Lounaalle, tapasiltaan tai yllätysvieraille maistuu Raussin salaatti

Raussin salaatti on maukasta, helppotekoista ja inspiroivaa. Usein mietityttää, mitä pöytään laittaisi, jotta kaikille löytyisi mieluisaa haukattavaa. Monipuolisen, värikkään ja maistuvan aterian saa, kun ruokaisan salaatin kaikki ainesosat laitetaan erikseen esille. Raussin salaatti saa mukavaa lisämaustetta, kun mukaan liitetään sesonginmukaisia raaka-aineita, kuten kasviksia,  kalaa tai lihaa. Juomina pöytään voi nostaa raikkaita viinejä, kuten kuohuvia, roseita ja valkoviinejä.


Raussin salaatti, versio 1:
-broilerin suikaleita
-3‒4 tomaattia paloina
-vihersalaattia
-sipulia renkaiksi leikattuna
-fetakuutioita
-ananaspaloja
-oliiveja
-piparjuuri tuorejuustoa
-tuoretta vihreää parsaa
Mausta broilerin suikaleet ensin tai käytä valmiiksi maustettuja suikaleita. Ruskista ne pannulla. Sekoita kastike tuorejuustosta ja ananaspalojen mehusta. Laita kaikki salaatin tarveaineet omiin astioihin ja nosta pöytään. Huuhdo parsan varret ja leikkaa tarvittaessa tyvestä kuori pois. Pirskota lopuksi parsalle rypsiöljyä ja suolaa. Nosta ne kuumalle pannulle 1,5 minuutiksi. Paloittele ja nosta pöytään.


Raussin salaatti, versio 2:
-savukalaa
-rapeaa pekonia
-juustoja; cheddar, feta
-oliiveja
-kasviksia; minitomaatteja, paprikaa, salaattia
-tuoreita yrttejä; basilikaa, rucolaa
-mansikoita
-leipää
Paloittele ruoka-aineet tarvittaessa haarukkapaloiksi, laita ne omiin astioihin ja nosta pöytään. Tee kasviksista raikas salaatti. Pekonista saat rapeaa, kun kuumennat ne leivinpaperin päällä uunissa 225 asteessa, ja kuivatat hetken talouspaperin päällä, jolloin ylimääräinen rasva imeytyy pois.

Salaattipöydässä maistuvat raikkaat ja hedelmäiset viinit. Kuohuviini, sen olemus ja hapokkuus ovat omimmillaan juuri moninaisten ruoka-aineiden makupareissa. Roseeviinin kepeä väri ja raikkaus suorastaan kuuluvat keveiden ruokien makukumppaneiksi. Valkoviinin hedelmäisyys toimii niin kasvisten, kalojen kuin lihojen kanssa. Oleellista on ruokien ja viinien tarjoama makukokonaisuus, joka on parhaimmillaan ystävien kanssa nautittuna.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti