Ranskalaiset eväät maistuvat suomalaisin sävelin

Kesäkeittiössä valmistetaan perinteiset ranskalaiset pihvit suomalaisiin raaka-aineisiin soveltaen. Pariisinpihvin maa-artisokan pohja vaihdetaan kesäkurpitsaan, ja paistoksen kanssa maistellaan Ranskan viinipyhätössä, Bordeaux’ssa, tehtyjä suomalaisia viinivaihtoehtoja.


Pariisinpihvit (8 pihviä)

700−800 g lampaan ulkofilettä
4 tomaattia
kesäkurpitsa
150 g ohuita tuoreita viherpapuja
ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria
valkosipulirouhetta
herneenversoja ja persiljaa

Keitä pavut runsaassa, suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa lampaanfileestä kahdeksan pihviä ja muotoile pyöreiksi. Leikkaa myös tomaateista ja kesäkurpitsasta kahdeksan paksuhkoa viipaletta ja sivele niille hieman ruokaöljyä. Ruoan valmistat kätevästi grillaten, sillä ohuet pihvit ja vihanneskiekot kypsyvät grillissä yhtä aikaa. Grillaa pihvit molemmilta puolin kauniin ruskeiksi ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä valkosipulirouheella. Jätä tomaatteihin ja kesäkurpitsaan hieman pureksittavuutta. Nosta pihvit kesäkurpitsakiekkojen päälle ja aseta päälle tomaattisiivut. Koristele herneenversoilla ja persiljalla. Tarjoile papujen ja vaalean leivän kanssa.


Pariisinpihvistä nauttii valko- ja punaviinin kanssa
Pariisinpihvissä paahteinen lampaanliha saa kumppanikseen kevyen kesäkurpitsan ja hapokkaan tomaatin. Maustaminen ja grillissä valmistaminen antavat makuihin moninaisuutta, jolloin ruoan kanssa voi maistella erilaisia viinivaihtoehtoja. Château Carsin on suomalaisen Juha Berglundin omistama viinitila Ranskassa, Bordeaux’ssa. Kahdenkymmenen vuoden aikana Rionsin kylässä olevan tilan viinituotanto ja viinit ovat löytäneet oman suuntansa. Tänä päivänä tilalla on käytössä perinteisiä ja ikivanhoja menetelmiä viinien tekemisessä. Viinit valmistetaan sekoituksina alueelle ominaisista perinteisistä rypälelajeista. Viinitilan viimeisimpänä saavutuksena ovat vuosia kestäneen kehitystyön tuloksena valmistuneet biodynaamiset Terroir de Carsin -viinit. Pariisinpihvin makujen kanssa voin maistella Château Carsinin valko-, rosé- ja punaviinejä ja niiden marjaisuutta sekä maanläheisyyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti