23.1.2014

Aprikoosi ja makea viini tarjoavat makuja vertailtavaksi

Aprikoosi sisältää paljon hivenaineita; nimittäin kalsiumia, rautaa, kaliumia, magnesiumia ja A-vitamiinia. Perinteisen keltaisen aprikoosin maku on tiukempi ja hapokkaampi rikittömään versioon verrattuna. Rikitön kuivattu aprikoosi on väriltään tummanruskea, maultaan makea ja pehmeä.

Hedelmäisyys ja makeus yhdistävät aprikoosin sekä viinin
Aprikoosin hedelmäisyys saa tasapainottavaa makeutta ja voimaa espanjalaisesta väkevöidystä Floralis viinistä. Se on valmistettu Moscatel-rypäleistä, jotka ovat antaneet kokonaisuuteen tummahkon värin, mausteiset aromit ja hyvän hapokkuuden. Murskattuja rypäleitä on uutettu 6 tuntia omassa mehussaan aromien vahvistamiseksi. Viinin makeus ja täyteläisyys on saatu aikaan väkevöimällä viini viinitisleellä. Viini on varastoitu hyvin viilennetyissä terästankeissa vuoden ja useita kuukausia vielä pullossa.
Aprikoosien kanssa voi maistella niiden vaikutusta makeaan viiniin. Tiukemman makuisen keltaisen aprikoosin maku pyöristyy makean viinin kanssa ja tekee kokonaisuudesta tasapainoisen. Tumman aprikoosin pehmeä ja makea maku saa puolestaan viinin maistumaan tiukemmalta.


Viinilasillinen:
Torres Floralis Moscatel Oro. Espanja. Alko nro 336016. Hinta 10,99/0,5L.
Meripihkanruskea, hedelmäinen, rusinainen tuoksu ja makea (190 g/l), mausteinen, hapokas, sitruksinen maku.

Teksti ja kuva: 
Heikki Remes
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti