Katalonian ja Koillis-Savon kulttuurit kohtasivat

Joan Cusine, espanjalainen viinipersoona toi tietoa ja tuulahduksen perheomisteisen viinitilan Pares Baltan viineistä Savonian opiskelijoille ja savolaisille viini-ihmisille. Tilaisuus, jossa espanjalaiset viinit kohtasivat suomalaisista lähiseudun raaka-aineista valmistetut ruoka-annokset, oli parasta ja maukkainta kulttuurivaihtoa.

Joan Cusine on neljännen polven viinintekijä Pares Baltan viinitalossa. Hän kiertää ympäri maailmaa puhumassa viinitilansa viineistä ja niiden taustoista. Hän painottaa erityisesti perheen kokonaisvaltaista merkitystä viinitalon historiassa ja tämän päivän tekemisessä sekä biodynaamista ajattelutapaa viinien tuotannossa.

Juankoskella Joan oli talviverkoilla Vinnin veljesten kala-avannolla. Saaliin tulosta ei ollut epäilystäkään. Espanjalaiselle viinimiehelle saaliskalat ja hieno talvinen luonto tarjosivat leppoisan sekä unohtumaton elämyksen.

Tuore, vasta pyydetty kuha ja veljesten intensiivinen kylmäsavukala löysivät maistuvat ja tasapainoiset viinikumppanit Pares Baltan viineistä. Västinniemellä Espanjan viini- ja Suomen ruokakulttuuri kohtasivat maukkaalla tavalla.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
Ruokakuva: Eeva Remes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti