Tästä se taas lähtee, ja viinit vievät mennessään

Kesän jälkeen arkinen aherrus odottaa taas. Juankosken viini- ja ruokakurssilaiset ottivat perinteisen varaslähdön alkavaan kauteen viinien ja niiden ruokien pariin. Ennen varsinaista Kansalaisopiston viinikurssia porukalla on tapana kokoontua rästikuulusteluun leppoisissa ja viinillisissä merkeissä kertaamaan aiemmin opittua ja makustelemaan jo hieman tulevia.
Tapaaminen Satu ja Kari Tuppuraisen kotona alkoi heti haasteellisissa, kuitenkin  osaavissa merkeissä, kun isäntä tottuneesti aukaisi sabragella magnum kuoharipullon auki. Taisi ehtolaiskuulustelu meni läpi sillä sivalluksella!
 
Pienet tapastyyliset makupalat sopivat hyvin rentoon ja viinilliseen tapaamiseen, johon itse kukin toi tullessaan jotain maukasta ja viinillistä. Tarjolla oli melonikinkkutapaksia, melonijuustosalaattia, kvinosalaattia, tsatsikia, perunasalaattia, pataleipää ja kroatialaista juustoa sekä Valion uustuotantojäätelöä mustikasta ja rukiista.
Maukkaan makuelämyksen tarjosi isäntäparin kehittelemä ”lihaisa herkku”, jossa isoon herkkusieneen rakentui makupala ylämaan naudasta paistetusta jauhelihasta, mausteista, ripauksesta chiliä ja päällisen kruunaamasta kroatialaisesta Paski Sir -lampaanmaitojuustosta Pagin saarelta sekä nokareesta paholaisen hilloa.
Paski Sir on kroatialainen kova, lampaanmaidosta valmistettu juusto, joka maistuu erilaisten viinien kumppanina.
 
Kertauskuulustelussa maistelussa oli tuttuja ja vähän tuntemattomampiakin viinejä Italiasta, Espanjasta, Etelä-Afrikasta, Kroatiasta, Ranskasta ja Saksasta. Maisteltiin Cavoja, Roseita, alkoholitonta Roseeta. valkkareita, punaviinejä.
Teksti ja kuvat: Heikki Remes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti