Vuosi vaihtuu – viinit virtaavat

Viineissä on vivahteita, vaihtoehtoja ja haasteita yllin kyllin. Kuopion Kansalaisopiston viini- ja viini-ruokakursseilla kulunut syksy on syventänyt viinitietämystä ja osaamista monella tapaa.

Oman mielenkiintoisen lisänsä on tarjonnut jokaisen kokoontumiskerran alussa pariyönä tarjottava sokkoviini. Se nostaa esille kurssilaisten omat viinimieltymykset ja antaa haasteita viinin arviointiin.

Sokkoviineiksi on foliokääreen poiston jälkeen paljastunut niin valko- kuin punaviinejä. Oman maistuvan ja piristävän lisänsä ovat tarjonneet kurssilaisten ex temporena tarjoamat viiniuutuudet tai -muistot viinimatkoiltaan tai muista yhteyksistä! Esimerkkeinä valkoiset Redoma Branco Portugalin Douron laaksosta ja Larochen Chablis Ranskasta tai punaiset Portada Reserva Red Portugalista ja Red Mountain Syrah tilaviini Myanmarista!

Kestävä kehitys on yhä vahvemmin esillä myös viinien kohdalla. Oma kokonaisuuden ja haasteenkin tarjosivat vegaaniviinit. Niiden valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä ainesosia tai materiaaleja, eikä vegaaninen alkoholijuoma sisällä eläinperäisiä raaka-aineita.Castillo de Molina Reserva Sauvignon Blanc, Castillo de Molina Reserva Rosé, Pizzolato Valdobbiadene Prosecco Superiore Biologico Brut, La Selva Sangiovese Bianco, Yalumba Organic Viognier, Yalumba Organic Syrah, La Selva Privo Organic Rosso, Ferreira L.B.V. Port, Tuike Rosé Luomu Glögi.

Oluet, kuten belgialaiset Leffe Blonde. Saison Dupont ja Lindemans Kriek sekä saksalainen Siphon Cassandra olivat viinien verrokkeina maistelussa itsetehtyjen makkaroiden kanssa.
 
Savolainen pienpanimo-olut Iso-Kallan Savo Dark Lager esittäytyi myös makkaroiden makutestissä.

Viinimies toivottaa hyvää, leppoisaa, maukasta ja viinillistä vuodenvaihdetta;  sekä arvelee että heti vuodenvaihteen vaihtumisen jälkeen viinimatkamme jatkuu…

Heikki, viinimies Västinniemeltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti