Mansikkabrita on keväinen juhlaherkku

Oman maan mansikka ja muun maan mustikka on niin totta. Tokihan alkukesän ulkomaiset mansikat ovat muuten hyviä, mutta ne eivät maistu miltään! Nyt kun kotimaisia mansikoita alkaa samaan jo toukokuun lopulla, niin on kannattaa heti valmistaa erityistä mansikkahyvää - mansikkabritaa. Siitä vaan britan tekoon, ja sille löytyy hyvä kotimainen viinivalintakin, jossa siinäkin mansikka on hyvin esillä.

Mansikkabrita, 10 annosta
pohja:
125 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunankeltuaista
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Vaahdota voi ja sokeri, lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Levitä uunipellille ja paista uunissa noin 10 minuuttia 180 asteessa.

marenki:
2 kananmunanvalkuaista
1,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 dl mantelilastuja
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pienissä erissä. Levitä seos esipaistetulle pohjalle. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista uunissa 180 asteessa kunnes pinta on kauniin ruskea (15 min.). Anna jäähtyä.

täyte:
2 dl kuohukermaa
2─3 dl mansikkahilloa
tuoreita kotimaisia mansikoita
sitruunamelissan lehtiä
Vatkaa kuohukerma kovaksi. Puolita pohja, levitä mansikkahillo ja kermavaahto toiselle puoliskolle, lisää päälle tuoreita mansikan puoliskoja ja nosta puolikas paistopohja toisen päälle. Lisää halutessasi koristeeksi tuoreita mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä.

Mansikkabritan viinikumppaneiksi sopii mansikkaviini, niin perinteisesti makeana, kuohuvana kuin päivä ajan juhliin tai tämän päivän menoon alkoholittomana. Oleellista on se, että viini nautitaan tuoreena ja tarjotaan hyvin kylmänä, 6─8 asteisena.

Viinilasillinen:
Syntynyt Savossa 2019. Alahovin kuohuvainen juhlajuoma. Alkoholiton. Tilamyynti 15 e.
Vaaleanpunainen, tuoksu marjaisa (vadelmaa, karviaismarjaa) ja maku makea, hapokas, hiilihappoinen, raikas.

Makkee Mansikka. Savolainen marjaviini. Tilamyynti 15e. Sokeria 60 g/l.
Mansikanpunainen, tuoksu kypsän mansikkainen ja maku hennon hapokas, mansikkainen, täyteläinen ja aromikas.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.vinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti