LAPINLAHDEN JUUSTO- JA VIINIJUHLAT 2019 4/4

Lapinlahden Juusto- ja Viinijuhlilla makuparit kohtaavat
Lapinlahden jäähallin kattaus Juusto- ja viinijuhlilla elokuun alussa tarjoaa jälleen kerran maistuvat ja monipuoliset eväät rentoon sekä yhteisölliseen yhdessäoloon ja makumatkaan. Lapinlahden Juustonystävät ry:n 20-metrinen juustopöytä on takuuvarma palkinto juhliin tulijoille. Houkutteleva kattaus on täynnä toinen toistaan maistuvampia ja näyttävämpiä herkkuja. Makumatkan voi aloittaa kuohuvalasillisella ja kiireetöntä iltaa jatkaa juustojen sekä viinien parissa, musiikkia kuunnellen tai tanssilattialla pyörähdellen.

Pyöräytä juustoympyrää ja valitse oma juustosi Valion monipuolisesta juustovalikoimasta, sekä sille mieluisa valkoviini tai punaviini, tai molemmat.

Suolaisen juuston ja makean viinin yhdistelmässä on nautinnollisuutta
Valion juustoperheestä Aurasta ja Keisarinnasta löytyy erilaisia ja hienostuneita makuja sekä rakenteita jotka on hyvä tiedostaa mietittäessä niiden viinivalintoja. Aura sinihomejuusto on rakenteeltaan hauraan mureneva, sen viettelevissä vivahteissa on suolaisuutta sekä erityistä aromikkuutta. Keisarinna on goudamaisen kimmoisa, jonka rakenteessa on kiteisyyttä ja makuaromeissa karamellimaista vivahteikkuutta sekä suolaisuutta.
   La Caliera Moscato d’Asti on klassinen viinivalinta sinihomejuustolle, jossa viinin makeus ja juuston suolaisuus rakentavat toimivan makupaletin. Toisaalta myös Hardys Brave New World Shirazin pehmeä täyteläisyys sekä voima sopivat hyvin kummankin juuston makuvivahteisiin.

Viinilasillinen:
La Caliera Moscato d'Asti. Italia, Asti 2015. Alko 557844. Hinta 8,59.
Vaaleankeltainen, tuoksu kypsän hedelmäinen ja maku makea (140 g/l), pirskahteleva ja raikas. Vähäalkoholinen.

Hardys Brave New World Shiraz Black Edition. Australia, McLaren Vale 2016. Alko 910137. Hinta 14,99.
Tummanpunainen, tuoksu karhunvatukkainen ja maku täyteläinen, luumuinen, suklainen, mehevä. Sokeria 12 g/l.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti