LAPINLAHDEN JUUSTO- JA VIINIJUHLAT 2019 3/4

Lapinlahden Juusto- ja Viinijuhlilla makuparit kohtaavat, osa 3
Lapinlahden jäähallin kattaus Juusto- ja viinijuhlilla elokuun alussa tarjoaa jälleen kerran maistuvat ja monipuoliset eväät rentoon sekä yhteisölliseen yhdessäoloon ja makumatkaan. Lapinlahden Juustonystävät ry:n 20-metrinen juustopöytä on takuuvarma palkinto juhliin tulijoille. Houkutteleva kattaus on täynnä toinen toistaan maistuvampia ja näyttävämpiä herkkuja. Makumatkan voi aloittaa kuohuvalasillisella ja kiireetöntä iltaa jatkaa juustojen sekä viinien parissa, musiikkia kuunnellen tai tanssilattialla pyörähdellen
 
  
Pyöräytä juustoympyrää ja valitse oma juustosi Valion monipuolisesta juustovalikoimasta sekä sille mieluisa valkoviini tai punaviini, tai molemmat.

                  

Juustojen ja viinien voimakkuus kääntyy lempeäksi makuelämykseksi
Vanhempi Salaneuvos ja Mustaleima Emmental on voimakkaita juustoja joiden täyteläisyys sekä aromikkuus tarjoavat monivivahteisia makuelämyksiä. Juustojen pitkä kypsytysaika, yhdeksän kuukautta, tuo aromimaailmaan lisää täyteläisyyttä sekä suolaisuutta.
   Voimakkaat juustot saavat arvoisensa viinikumppanit Espanjasta ja Australiasta. Hacienda Valvares Crianza on ikääntynyt punaviini, jossa Tempranillo rypäleen hedelmäisyys saa makuun mausteisuutta sekä tammikypsytyksen sävyttämää paahteisuutta. Hardys Brave New World Shirazin aromimaailmassa on uuden maailman viineille tyypillisesti voimaa, pehmeää marjaisuutta sekä menevyyttä. Punaviinien vahvoja ominaisuuksia tarvitaankin kun haetaan tasapainoisia makuelämyksiä juustoja ja viinejä maisteltaessa.
 
Punaviinilasillinen:
Hacienda Valvares Crianza. Espanja, Rioja 2014. Tempranillo. Alko 460277. Hinta 13,99.
Tummanpunainen, tuoksu kirsikkainen ja maku keskitäyteläinen, tanniininen, herukkainen, mausteinen, hennon tamminen
Hardys Brave New World Shiraz Black Edition. Australia, McLaren Vale 2016. Alko 910137. Hinta 14,99.
Tummanpunainen, tuoksu karhunvatukkainen ja maku täyteläinen, luumuinen, suklainen, mehevä. Sokeria 12 g/l.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti