Kas, Kassleria ja Caberneta padassa ja pöydässä

Heinäkuun loppu ei merkitse kesä loppua, ei todellakaan. Kesäloma voi kyllä olla lopuillaan, ja jos niin on, silloin kannattaa vielä nauttia. Mikäs sen makoisampaa kun tehdä tuokaa ja nauttia viiniä kesän kunniaksi, vaikkapa rosvopaistia ja pehmyttä punaviiniä.

 
Rosvopaistia kasslerista:
kassleria noin 1,5 kg
maustamiseen:
1,5-2 rkl karkeata merisuolaa
tuoretta salviaa
2 rkl oliiviöljyä
lisäksi:
voipaperia ja foliota
katiskaverkkoa

Murskaa merisuola huhmareessa.. Tee kassleriin veitsellä syviä koloja. Työnnä koloihin suolaa ja hiero paistin pintaan oliiviöljyä, suolaa ja liitä paistin pinnalle salvian lehdet. Laita paistos muovipussin, jossa sitä on helppo käännellä, ja anna lihan marinoitua kylmässä yön yli.
   Kassler kypsennetään muuripadassa. Pata nostetaan nuotiopaikalle, täytetään hiekalla ja nuotiota pidetään padan alla tunnin ajan. Nosta lihat lämpiämään tunti ennen kypsentämistä. Kostuta voipaperi ja kääri kaksinkertaisena paistin päälle. Lisää päällimmäiseksi kaksi kerrosta foliota. Ruokapaketin ympärille voi pyöräyttää katiskaverkkoa, niin valmiin ja polttavan ruuan pois nostaminen sujuu kätevästi. Muuripadasta lapioidaan osa hiekasta syrjään, paistikäärö nostetaan hiekkapedille ja hiekka lapioidaan takaisin paistin päälle. Rosvopaisti saa kypsyä hiekkaan hautautuneena noin kolme tuntia. Lämmön varmistamiseksi padan alla ja päällä poltetaan kokoajan pientä nuotiota.

Viinilasillinen:
1865 Selected Vineyards Cabernet Sauvignon. Chile, Valle del Maipo 2017. Alko 493547. Hinta 17.49 .
Tummanpunainen, herukkainen tuoksu ja täyteläinen, kirsikkainen, pehmeän tanniininen, hedelmäinen, tamminen maku.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www. viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti