Maista maista mansikkaa metsästä niitä nyt saa

Heinäkuussa herkutellaan metsämansikoilla. Niiden hento aromikkuus ja jäljittelemättömän hienovarainen maku ovat kesän ehdottomia makunautintoja. Niistä kannattaa nauttia tässä ja nyt.


Nauti mansikat tuoreena
Metsä- tai ahomansikat kypsyvät poimittavaksi heinäkuussa. Ne kasvavat Etelä- ja Keski-Suomen ahoilla, niityillä sekä lehtomaisissa metsissä. Parhaiten niitä löytää valoisilta, aurinkoisilta paikoilta. Kypsien ja punaruskeiden mansikoiden maku on luonnollisimmillaan ja maukkaimmillaan tuoreena, vastapoimittuna. Niitä ei kannata säilöä, sillä hillossa tai pakastettuna niiden maku muuttuu karvaammaksi. Silloin kun niitä löytää, kannattaa heti maistaa, millaisia makuaarteita Suomen luonto meille tarjoaakaan. 

  Metsämansikkojen maku on parhaimmillaan heti nautittuna.

Jäätelöpallot ja tuoreet metsämansikat ovat vastustamaton herkku.

Metsämansikat ja marjaisa alkoholiton kuohari ovat vastustamaton makuyhdistelmä.

Metsämansikat saavat hienostuneen juomakumppanin
Metsämansikoista löytyy puhtaita ja intensiivisiä aromeja. Niihin on taltioitunut makeutta sekä lievää hapokkuutta. Mansikoiden kanssa tarjottavan Alahovin Viinitilan Kuohuvaisen Juhlajuoman makumaailma on kevyt ja viinin tuoksusta löytyy metsämarjaisia piirteitä. Hyvin viilennettynä tarjottava juhlajuoma on persoonallinen ja hienostuneen aromaattinen kumppani kotimaiselle ahomansikalle. Vaikka juhlajuoma on tehty vadelmista sekä karviaismarjoista niin juoman kokonaisuus, sen väri, tuoksu ja maku vahvistavat onnistuneesti ja tyylikkäästi metsämansikoiden olemusta.

Viinilasillinen:
Alahovi Kuohuvainen Juhlajuoma; makea, marjaisa, hienostunut sekä alkoholiton.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti