LAPINLAHDEN JUUSTO- JA VIINIJUHLAT 2019

Lapinlahden Juusto- ja Viinijuhlilla makuparit kohtaavat 2/4
Lapinlahden jäähallin kattaus Juusto- ja viinijuhlilla elokuun alussa tarjoaa jälleen kerran maistuvat ja monipuoliset eväät rentoon sekä yhteisölliseen yhdessäoloon ja makumatkaan. Lapinlahden Juustonystävät ry:n 20-metrinen juustopöytä on takuuvarma palkinto juhliin tulijoille. Houkutteleva kattaus on täynnä toinen toistaan maistuvampia ja näyttävämpiä herkkuja. Makumatkan voi aloittaa kuohuvalasillisella ja kiireetöntä iltaa jatkaa juustojen sekä viinien parissa, musiikkia kuunnellen tai tanssilattialla pyörähdellen.

                 
Pyöräytä juustoympyrää ja valitse oma juustosi Valion monipuolisesta juustovalikoimasta sekä sille mieluisa valkoviini tai punaviini, tai molemmat.

                
 
Vivahteikkuus ja yrttisyys yhdistävät juustoja sekä viinejä
Alppi Kreivi on voimakas vuoristojuusto jonka tiiviissä rakenteessa on maukkautta sekä pähkinäisyyttä. Keisarinna on goudamaisen aromikas herkuttelujuusto jonka karamellimainen sekä hennon suolakiteinen makurakenne ihastuttaa. Vivahteikkaiden juustojen kumppaneiksi voi valita oman suosikkinsa kahden valkoviinin ja/tai kahden punaviinin joukosta. Kumala Colombard Chardonnay on etelä-afrikkalainen valkoviini jossa on hentoa mausteisuutta sekä tasapainoista hapokkuutta. Hardys Nottage Hill Riesling on valkoviini Australian kaakkoiskolkasta jonka aromeissa on rypäleelle tyypillinen omenainen sekä hapokkaan mausteinen makuvivahde.
   Valkoviinien kuiva sekä selkeän hapokas olemus maistuvat tasapainoisesti aromikkaiden juustojen viinikumppaneina. Kumala Merlot Pinotage punaviinin täyteläinen sekä mausteinen maku on tasapainoinen kumppani vivahteikkaille juustoille. Montalto Rosso Passiventon Nero d’Avola-rypäleiden tumma täyteläisyys, makea marjaisuus ja maukas pehmeys toimivat myös hyvin vivahteikkaiden juustojen viinivalintana.
 
Viinilasillinen:
Kumala Colombard Chardonnay. Etelä-Afrikka 2018. Alko 587207. Hinta 8,68.
Vaaleankeltainen, tuoksu keltaluumuinen ja maku kuiva (4 g/l), hapokas (6 g/l) sekä hennon mausteinen.

Hardys Nottage Hill Riesling. Australia, South-Eastern Australia 2016. Alko 909117. Hinta 12,48.
Viherkeltainen, tuoksu viheromenainen ja maku puolikuiva (9 g/l), hapokas (5,8 g/l), greippinen ja hennon minttuinen. 

Kumala Merlot Pinotage. Etelä-Afrikka 2017. Alko 451877. Hinta 7,98. Sokeria 3 g/l.
Tummanpunainen, tuoksu marjaisa sekä yrttinen ja maku täyteläinen, kirsikkainen, mausteinen sekä hennon savuinen.

Montalto Rosso Passivento. Italia, Sisilia 2017. Alko 457867. Hinta 10,98. Sokeria 15 g/l.
Punainen, tuoksu mokkainen ja maku täyteläinen, keskitanniininen, kevyen mausteinen ja yrttinen ja pehmeän marjaisa

Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Eeva Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti