SATOA Goes WILD vei makumatkalle

Kuopion alkukesä tarjoaa nälkäisille ruoan ja kulttuurin ystäville nautintoja sekä haasteita. SATOA goes WILD -ruokafestivaali johdatti nautintojen etsijän pienehkölle kierrokselle kaupungin keskustassa. Kymmenen kuopiolaisen ravintolan keittiöteamiä oli rakentanut tilaisuutta varten oman toteutuksensa ajankohtaisista, luonnossa kasvavista, villeistä niin metsästä, pelloilta kuin järvestä poimituista raaka-aineista. Ruokaseikkailurata kulki eri ravintoloiden pystyttäminen ruokapisteiden kautta. Näin jokaisessa pisteessä pääsi keskittymään tarjottavaan ruoka-annokseen ja miettimään makuelämyksen antia siirtyessään seuraavalle villiruokapaikalle.
 
Kuopiolaiset ravintolat ovat ajan ja makujen hermolla tarjotessaan villiruokaherkkuja sitä etsiville. Satoa goes Wild -tapahtumassa oli tarjolla nokkospannukakkuja, pihasaunio-eskimojäätelöä, horsmakeittoa, säyne brandadea, possukrokettia, luomujäde-pitsiburgereita, haukea, porotartaria, villiyrttismoothieta ja mokkasuklaata. Todella arvostettavaa oli se, että jokaisessa ravintolapisteessä oli huomioitu ruoka-ainerajoitteet ja mahdollisuus nauttia vegaaninen ruokavaihtoehto.

VS ravintolan Säyne brandadea koivupestolla oli yksi kierroksen maukkaimpia ja luonnonmukaisimpia annoksia. Annoksessa viehätti sen vivahteikas makumaailma ja kokonaisuudeksi sen rakensi tyylikkäänä juomavaihtoehtona tarjottu raikas, hunajainen voikukka mojito.

Ravintola Galla Kitchen & Barin Porotartar pikkelöidyllä kuusenkerkällä ja sienillä tarjosi makuelämyksen pohjoisen luonnon raaka-aineista, johon pinsettirousku antoi mukavan eksoottisen ja mausteisen makuvivahteen. Annoksen kanssa maistui pieni makulasillisen katalonialaista kolmesta punaisesta rypäleestä tehty punaviini.
 
Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti