Maakravulle makuja maalta ja mereltä

Hyvä ruoka on monen tekijän summa, jossa hyvät raaka-aineet ovat ehdoton lähtökohta. Mökkiympäristössä ryytimaa, lähimetsä ja lähikauppa riittävät herkuttelevalle maakravulle. Kasvimaa tarjoaa juurekset, salaatit ja yrtit, metsästä löytyy sieniä moneenkin tarpeeseen. Lähikaupan matalikko pelastaa, jos Ahti ei suo antejaan, ja ruokaviininhän mökkiläinen on kaukaa viisaana hankkinut tulomatkallaan mökille.

Uudet, juuri maasta nostetut perunat, kesän ensimmäisistä sienistä tehty sienikastike sekä pannulla voissa paistettu ja sitruunan mehulla maustettu lohifile on maistuva, näyttävä, täyttävä, tuore ja terveellinen lautasannos.

The Hermit Crap on australialainen valkoviini, jonka tekemisessä kunnioitetaan perinteisiä menetelmiä niin tarhalla kuin kellarissa. Ranskalaisuutta viinissä edustavat Viognier ja Marsanne rypäleet, jotka alkuperältään ovat kotoisin Rhonen laaksosta. Nimessä oleva Hermit on lyhenne Hermitagesta, viitaten alueen Marsanne rypäleeseen. Nimi kokonaisuudessaan viittaa alueen rapulajiin ja sitä kautta viiniköynnösten fossiiliseen sekä kalkkiseen kasvualustaan.

Viinilasillinen:
The Hermit Crap Viognier Marsanne. Australia, South Australia 2013. Alko nro 577377. Hinta 14,90.
Kellertävä, sitruksinen tuoksu ja kuiva (5 g/l), hedelmäinen, mineraalinen, hennon vaniljainen ja aromikas maku.
 
 
Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti