Rahka-omenapiirakassa on syksyn tuntua ja makua

Omenoiden poimiminen puusta on yksi varmoja syksyn merkkejä. Hyvänä omenavuotena omenoita voi hyödyntää moneen tarpeeseen, hilloksi, mehuksi, kuivatuiksi siivuiksi ja tuoreena syötäväksi, leivontaan sekä ruokiin. Rahka-omenapiirakka tarjoaa helpon tavan päästä maistelemaan heti tuoreeltaan omenasadon herkullisuutta maistuvassa muodossa.

          
Rahka-omenapiirakka tarjoaa lautasella palasen syksyn makua ja pehmeää täyteläisyyttä.

          
Omenapuu on täynnä punaisia lupauksia makean hapokkaasta puraisusta. Aamukaste tekee omenoista vastustamattomia, ja niitä on suorastaan pakko päästä haukkaamaan.

Rahka-omenapiirakka:
100 g voita
¾ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kananmuna ja vehnäjauhot voi-sokerivaahtoon. Painele taikina voidellun kakkuvuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:
1 tölkki maitorahkaa
1 dl kermaa
2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
puolen sitruunan mehu
0,5 tl vanilliinisokeria
Päälle kolme (3) omenaa ja kanelia

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada vuokaan. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet vuokaan limittäin ympyrän muotoon täytteen päälle. Ripota pinnalle kanelia. Paista torttu 175-asteisessa uunissa noin tunti. Anna jäähtyä ja kumoa vuoasta lautaselle.

          
Helmeilevän omenaviinin makeus ja viheromenainen hapokkuus maistuvat tasapainoisesti pehmeän rahka- omenapiirakan ja sen kotimaisen omenan tarjoamien makujen kanssa.

Viinilasillinen:
Omppu Helmeilevä Omenaviini.
Suomi. Alko 622537. Hinta 8,49.
Viherkeltainen, tuoksu viheromenainen, maku makea (65 g/l), hapokas (5.9 g/l), karamellinen ja helmeilevä.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti