Loimulohta pannukakkukupissa

Aito loimutettu lohi tarjoaa pienten pannukakkujen kanssa maistuvan ja täyttävän makupalan vaikka lounasruoaksi tai tyylikkääksi alkuruoaksi. Lohikala on terveellistä, siitä löytyy täyteläisyyttä ja kalalle ominaista pehmeää rasvaisuutta. Pannukakkukupissa tarjottava ruoka on helppotekoinen ja näyttäväkin kalaherkku.

          

Tarveaineet:
3 kpl kananmunia
2 dl täysmaitoa
30 g sulatettua voita (taikinaan)
½ dl desiä vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ tl sokeria
1 rkl voita jokaisen pannun/paistopohjan voiteluun
täytteeksi:
salaatin lehtiä pohjalle, rucolaa tms.
Kala-Lapin Lapinlumousta purkki (140 g)
Lapin Tulisavu loimulohta

          
Laita valurautainen blinipannu tai iso lettupannu uuniin ja laita uuni lämpiämään 200 °c asteeseen. Vatkaa kananmunat kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada huoneenlämpöinen maito munavaahdon joukkoon ohuena nauhana, koko ajan vispilällä sekoittaen. Lisää taikinaan voisula, vehnäjauhot, suola ja sokeri. Ota paistinpannut pois uunista, sulata kuumille pannuille ruokalusikallinen voita ja levitä voi tasaisesti pannujen pohjille ja reunoille. Jaa taikina pannuille ja paista pannukakkuja uunin alatasolla noin 20─25 minuuttia, kunnes pannukakkujen pinta kupruilee ja väri on kauniin tummunut.

          
Laita pannukakkukupin pohjalle salaatin lehtiä, sitten Lapinlumousta ruokalusikallinen ja päälle Kala-Lapin Tulisavua. Koristele muutamalla tillinoksalla. Avotulella loimutettava lohi saa savusta oman maistuvan arominsa. Tämä edellyttää viiniltä täyteläisyyttä ja sopivaa hapokkuutta. Loimulohen kumppaniksi sopii erityisen hyvin etelä-afrikkalainen KWV Chardonnay. Viiniin on onnistuttu taltioimaan uuden maailman Chardonnaylle ominainen eksoottinen hedelmäisyys sekä sitrusmainen raikkaus. Viinin vivahteikkuus, hienostunut tammisuus sekä tasapainoinen rakenne tekevät siitä tasapainoisen valinnan vivahteikkaalle lohiruoalle.

Viinilasillinen:
KWV Classic Collection Chardonnay.
Etelä-Afrikka, Western Cape 2023. Alko 7835. Hinta 11,49. Eettinen.
Vaaleankullankeltainen, tuoksu trooppisen hedelmäinen, maku kuiva (2 g/l), keskihapokas (5.6 g/l), sitruksinen, pirteä.

Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Mikko Niemi/Aromipaja
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti