Fetapiirakka, kesäinen vierasvara

Kesän ruokaelämykset ovat helppotekoisia ja makuja hiveleviä. Fetapiirakassa juusto, oliivit ja tomaatti antavat ruokaan hapokkuutta sekä suolaisuutta, jota kerma sekä muut raaka-aineet pehmentävät. Sauvignon blanc -valkoviinin herukkaisuus ja pureva hapokkuus lisäävät makuelämyksen nautinnollisuutta.


Fetapiirakka oliivi- ja kirsikkatomaattitäytteellä (10–12 annosta)

Pohja:
1 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
100 g rasvaa (voita tai margariinia)
1 dl vettä

Sekoita jauheet vehnäjauhoon ja nypi joukkoon kylmä rasva. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Laita kylmään täytteen teon ajaksi. Painele taikina irtipohjavuokaan reunoille asti.

Täyte:
1 rasia (200g) fetajuustoa
5 rkl ruokakermaa
10 kpl mustia oliiveja
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
Timjamia
Rouhittua mustapippuria
Oliiviöljyä

Notkista fetajuusto kermalla. Puolita tomaatit. Levitä fetakermaseos taikinapohjalle. Painele päälle tomaattipuolikkaat ja oliivit. Ripota päälle timjamia ja rouhittua mustapippuria, sekä valuta vähän oliiviöljyä. Paista piirakka 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoile vähän jäähtyneenä vihreän salaatin kanssa. Tuore basilika sopii myös koristeeksi piirakalle.

Viinilasillinen:
Torres Santa Digna Sauvignon Blanc Reserve. Chile, Central Valley. Alko nro 543297. Hinta 9,95.
Vaaleankeltainen, karviaisen ja mustaherukan tuoksuinen kuiva viini on hyvin aromikas sekä hapokas.

1 kommentti:

  1. Aamua Janne. Kiitos viestistäsi. Fetassa ja Sauvignon Blancissa on samaa purevutta ja se yhdistää ne. Itse kokeilen erilaisia ruokayhdistelmiä. Eilen olin auringonlaskun aikaan uistelemassa ja sain mukavan hauen. Laitan siitä blogiin jutun jossa maut, mutta myös värit leikittelevät mukavasti. H.

    VastaaPoista