Grillisalaatti, sveitsinleike ja punaviini ovat kesän parhaat ruokakumppanit

Vivahteikas ruoka ja viini kuuluvat kesäiseen ateriointiin. Perinteinen sveitsinleike on maukas ja helppotöinen ruoka. Sen kanssa maistuvat maukas grillisalaatti ja pehmeän makuinen punaviini. Kokonaisuuden kruunaa ulkosalla syöminen ja ympäristöstä mausteeksi poimitut yrtit sekä kukat.
 

Sveitsinleike:
4 kpl    porsaan sisäfilettä á 150g
4 kpl    emmental- juustoviipaletta ja reilua savukinkkuviipaletta
kananmuna
3 rkl kermaa vispattuna
vehnä- ja korppujauhoja leivittämiseen
rypsiöljyä ja voita paistamiseen
Salaattitorin grillisalaattia lisäkkeeksi
lipstikanlehti, rosmariinin oksa ja juhannusruusun kukka koristeluun

Nuiji porsaan sisäfilepalat kelmun välissä ohuen ohuiksi. Aseta fileelle toiseen päähän ensin kinkkuviipale, sen päälle juustosiivu ja taita kiinni. Käännä leike ensin vehnäjauhoissa molemmin puolin, sitten kananmunaseoksessa ja lopuksi korppujauhoissa. Kaada lämpimälle pannulle öljyä, anna kuumentua ja lisää voi. Anna voin kevyesti ruskistua ja laita leikkeet pannulle. Paista molemmin puolin neljästä viiteen minuuttiin miedolla lämmöllä kauniin kullanruskeiksi. Halkaise leikkeet viistoon, jotta herkullinen täyte tulee esiin ja saat näyttävyyttä annokseen. Muotoile grillisalaatista kylmällä lusikalla genellit ja koristele lipstikanlehdellä, rosmariinilla sekä juhannusruusun kukalla. Tarjoa kyytipojaksi leikkeen parasta kaveria hyvää pehmeää ja mausteista punaviiniä.


Viinilasillinen:
35 South B.O. Merlot. Chile, Central Valley 2011. Alko nro 5416. Hinta 9,89.
Rubiinipunainen, mausteinen tuoksu ja täyteläinen, hennon tamminen pehmeä maku.
Punaviini on tehty biodynaamisesti ja orgaanisesti viljellyistä ja käsin poimituista Merlot-rypäleistä. Viinin on käynyt spontaanisti luonnon hiivoilla ja viinin valmistuksessa on käytetty ainoastaan luonnonmukaisia lisä- sekä torjunta-aineita.

Teksti: Heikki Remes
Kuvat: Eeva Remes
Ruoka, ohje ja kattaus: Jari Mäkinen, Salaattitori
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti