Suut suppuun ja sienimetsään suomalaiset!

Suomalaiskansalliseen tapaan kateus vie kalatkin järvestä, sanotaan. Sama pätee luonnon marjoihin ja marjapaikkoihin sekä sieniin. Hiljaa ja salaa naapurin katseilta lähdetään luontoon, eikä saalispaikoista liiemmin huudella. Mitä nyt pikkujoulussa hieman, että oltiin ensimmäisiä ja sankkotolkulla saatiin. 


Äskettäin noussut tatti on kaunis näky ja tekisi mieli jättää se paikalleen. Mutta täysin virheetön sieni on herkullista vaikkapa muhennoksena tai risotossa, ja täyttä tavaraa alusta loppuun.


Nyt on sienimetsän luonto rikkaimmillaan. Sienestäjällä on mitä kerätä; tuhkeloita, tatteja, kantarelleja ja mustia torvisieniä.

Jk. Viinimies on avoin ja hänen sienipaikkansa on tämänpäiväisen Jeren-sarjakuvan sanojen mukaan ”Sanotaan nyt pohjoisen pallonpuoliskon alueella…”.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com


2 kommenttia:

 1. Heh, täälläkin vaietaan parhaista sienipaikoista visusti. Ja jos joku menee sienimetsässä ollessa läheltä ohi, niin kyykkyn etteivät näe! :)

  Yksi syömäkelpoinen herkkutatti on vasta löytynyt. Kanttarelleja, orakkaita ja mustatorvisieniä on löytynyt paremmin. Suppilovahveroitakin alkaa löytymään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervehdys ankerias!
   Tälläista se elämä Suomen maassa on. Oma etu on aina mielessä, tosin tiukan paikan tullen tullen kyllä kaveriakin autetaan.
   Sieniä vielä löytyy. Pari tattiakin nousi parin päivän sisällä ihan 15 metrin päässä ovesta, josta kauan ei tarvinnut poiketa.
   Nyt tosin omenasesonki alkaa olla huipussaan..H.

   Poista