Siikacevichessä kala on tuoreimmillaan/ Ceviche takes care of the aromas of fresh fish

Nauti tuoreen kalan keveydestä ja raikkaudesta. Ohessa suomenkielinen resepti siikacevichen valmistamiseen. Lisäksi englanninkielinen video, jossa Teresa Välimäen valmistaman siikacevichen raikkaisiin makuihin chileläinen viinitekijä Marco Puyo valitsee sopivan valkoviinin.
Puhutaan viinistä video.Siikaceviche:
vajaan kilon painoinen siika
marinadi:
yhden sitruunan mehu
1 dl rypsiöljyä
1 tl hienojakoista suolaa
30 g hienoa sokeria
1 tl musta- ja viherpippuria
0,5 dl hienonnettua tilliä

Sekoita kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään. Leikkaa siika fileiksi ja poista ruodot. Leikkaa fileet vinoittain ohuiksi viipaleiksi.  Laita laakean astian pohjalle hieman marinadia ja nosta päälle siikaviipaleita. Kaada kalojen päälle lisää marinadia ja nosta loput kalafileet kulhoon. Kaada loppumarinadi kalojen päälle ja laita astia kylmään. Anna marinoitua mielellään yön yli.

Hapokkuus yhdistää sauvignon blancin ja cevichen
Siika itsessään on hennon makuinen, mutta cevichessä kokonaisuus maistuu sitruunaisen hapokkaalta ja olemus on raikkaan öljyinen. Maku saa pehmeyttä sokerista ja yrttisyyttä tuoreesta tillistä. Ruoka kaipaa rinnalleen voimakkaan ja hapokkaan viinin. Sauvignon blancin mineraalisuus ja yrttinen aromaattisuus täydentävät hyvin siikaruoan kokonaisuutta. Chilen viinialueet tarjoavat hyvän valikoiman erilaissa olosuhteissa tuotettuja sauvignon blanc -viinejä. Niistä on vara valita hedelmäinen ja sopivan hapokas viini cevichen hapokkuuden ja voimakkuuden perusteella.

Teksti: Heikki Remes        Kuva: Eeva Remes                 www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti