Perunasalaatti on vappupöydän must

Itse valmistettu perunasalaatti kuuluu ehdottomasti vapunajan ruokalistalle. Sen valmistamiseen käyvät niin talviajan kiinteät perunalajikkeet kuin uudet perunat, jotka sisältävät niukasti tärkkelystä. Koostumukseltaan täyteläisen kermainen perunasalaatti sopii tarjottavaksi lisukkeena mitä moninaisempien ruokien kanssa. Pienempään nälkään salaatti riittää jo sellaisenaankin ateriaksi. Juomana perunasalaatin kanssa voi tarjota vettä, olutta ja kevyitä valko- tai roseeviinejä.

Perinteinen perunasalaatti
800 g kiinteitä perunoita
omena, esim Granny Smith
2 suolakurkkua
sipuli
kastike:
1 dl majoneesia
2 dl kermaviiliä
1 dl kermaa
sinappia
suolaa
mustapippuria

Keitä perunat kuorineen kypsiksi, tällöin ravinto- ja kivennäisaineet, sekä c-vitamiinit säilyvät. Sekoita kastikeainekset keskenään. Kuori perunat lämpiminä, jolloin kastike imeytyy perunoihin paremmin. Paloittele perunat, kuutioi omena, sipuli ja suolakurkut. Yhdistä salaatin ainekset ja kastike keskenään. Tarkista maku, ja anna valmiin salaatin makujen vetäytyä kylmässä ennen tarjoilua.

Rosé tuo väriä ja makua aterialle
Täyteläinen ja kermainen perunasalaatti kaipaa rinnalleen raikkautta. Hieman makeahko rosé sopii salaatin pehmeisiin makuihin. Toisaalta viinistä löytyy hapokkuutta, joka tasapainottaa perunasalaatin suolaisia sekä mausteisia makuja. Viinin vaaleanpunainen väri tuo mukavaa kontrastia vaalean ruoan rinnalle.
Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti