1.2.2023

Munakoisovuoka on alkutalven maukas ja helppo lounasruoka

Kasvisruoat ovat prioriteetissa alkuvuonna ruokalistaa laadittaessa. Munakoiso on yksi tämän hetken käytetyimmistä raaka-aineista. Munakoiso sopii alkuruokiin, tahnoihin, paistoksiin, vuokaruokiin, siinä on maukkautta sekä täyteläisyyttä, ja lisäksi se on helppotöinen ruoanvalmistuksessa.


Munakoisovuoka on käytännöllinen toteutus perinteisten melazanen ja imam bayildin rinnalla. Vuoka rakentuu pääosin samoista raaka-aineista, ja munakoison maku sekä olemus ovat siinä hyvinkin kohdallaan. Toteutus hyödyntää kotosalla olevia elementtejä, eikä nouda niin tiukkaa valmistusohjetta kuin klassiset munakoisoruoat.

Munakoisovuoka:
2 keskikokoista munakoisoa
2 keskikokoista sipulia
valkosipulia
1 purkki aurinkokuivattuja tomaatteja
mozzarellaraastetta
oliiviöljyä
mustapippuria jauhettuna

Kuori munakoisot ja leikkaa 1,5 cm viipaleiksi (tarvittaessa suolaa viipaleet ja pyyhi niihin imeytynyt kosteus). Kuullota munakoisoviipaleet runsaassa oliiviöljyssä molemmin puolin, lisää tarvittaessa öljyä. Anna viipaleiden saada pintaan hieman väriä. Kuullota karkeasti silputtu sipuli ja viipaloidut valkosipulikynnet oliiviöljyssä. Lisää pannulle aurinkokuivatut tomaatit öljyineen sekä lopuksi juustoraaste. Lado uunivuokaan kerron munakoisoviipaleita, mausta ja kaada päälle osa sipuli-aurinkokuivattutomaatti -seoksesta ja lisää loput raaka-aineet samalla tavalla kerroksittain. Paista kuumassa uunissa 225 asteessa noin 30‒45 minuuttia.Viinilasillinen:
Silk&Spice Red Blend. Portugali 2020. Touriga National, Alicante Bouschet, Baga. Alko 934186. Hinta 12,98.
Tummanpunainen, tuoksu marjaisa, maku täyteläinen, keskitanniininen, mokkainen sekä pehmeän hedelmäinen.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti