Crêpes Suzette – ystävyyden ylistys

Todellinen ystävyys on iäistä, se kestää läpi tuiskun ja tuiverruksen. Se palkitsee tietoisuudella omista ja ystävän vahvuuksista, ne lujittavat yhdessäoloa ja tarjoavat unohtumattomia elämyksiä. Sitä samaa voi sanoa klassisen jälkiruoan, Crêpes Suzetten, ja makean kuohuviini, Asti Gancian, liitosta. Tämä makuelämys on parasta ja maukkainta silloin, kun se nautitaan ystävien kanssa yhdessä!

Crêpes Suzette – aurinkoinen kevään sanansaattaja
Crêpes Suzette on klassinen jälkiruoka, jonka täyteläisestä mausta ja appelsiinin siihen antamasta raikkaudesta voi nauttia kaikilla aisteilla. Appelsiinien keltaisten kuorisuikaleiden tuoksu houkuttelee, ja ne antavat jälkiruokaan aromikkaan maun. Crèpesien valmistaminen on helppoa, jatketaan vain siitä mihin perinteisessä letunpaistossa lopetetaan. Aurinkoinen kastike valmistuu samalla lettupannulla, millä crepet on paistettu.


Crepes Suzette on jälkiruokien klassikko ja must, kerran maistettuaan sitä tekee mieli nauttia kohta uudestaan!

Crêpes Suzette:
Taikina (8-10 ohukaista)
50 g voita
1,5 dl vehnäjauhoja
2/3 dl tomusokeria
3 kananmunaa
2 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
voita paistamiseen
Sulata voi ja anna sen jäähtyä hieman. Sekoita muut ainekset hyvin keskenään. Lisää lopuksi voisula. Laita kuumalle pannulle nokare voita ja paista taikinasta ohuita, isoja lettuja. Taita ne nelin kerroin ja siirrä syrjään lautaselle.


kastike:
50 g voita
¾ dl sokeria
1 appelsiini luomuna
Pese appelsiini harjalla hyvin. Leikkaa keltaisesta kuoresta kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Appelsiinin makuun tulee pehmeyttä, kun suikaleet käyttää nopeasti kuumassa vedessä. Halutessasi leikkaa suikaleet keittiösaksilla narunohuiksi. Purista appelsiinista mehu talteen. Sulata paistinpannulla voi ja sokeri, älä ruskista, ja lisää appelsiinimehu sekä kuorisuikaleet. Nosta letut pannulle ja anna niiden maustua pari minuuttia. Tarjoile välittömästi.


Appelsiini yksinään on ongelmallinen viinien kanssa, mutta ruokiin yhdistettynä siitä saa aromaattisen ja toimivan kumppanin. Makeiden viinien ja ruokien kanssa sen hapokas vaikutus pehmenee. Crêpes Suzetten sokeri ja appelsiinin aromikkuus muodostavat perustan, jonka makumaailmaa Asti Gancian makeus ja aromikkuus täydentävät tasapainoisesti. Aromaattisista Moscato Bianco di Canelli -rypäleistä tehdyssä italialaisessa Astissa on hedelmäisyyttä ja hapokkuutta. Viinin rypäleinen tuoksu sopii erityisesti jälkiruoan sitrushedelmän aromeihin ja kokonaisuus jättää mieleenpainuvan makuelämyksen.


Tarjolla hurmaavaa aromikkuutta, hienostuneisuutta ja raikasta hedelmäisyyttä.

Gancia Asti Dolce. Italia, Asti. Moscato Bianco di Canelli. Alko 8901. Hinta 12,89. Alkoholia 7,5 %.
Keltainen, tuoksu rusinainen, hedelmäinen ja maku makea (90 g/l), keskihapokas, raikas, sitruksinen sekä kukkainen.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
Ruokakuvat: Eeva Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti