3.7.2018

Lapinlahden juusto- ja viinijuhlat lähestyvät

Lapinlahden juustopitäjässä on taas elokuun ensimmäisenä lauantaina Lapinlahden Jäähallissa tarjolla monipuolinen ja maukas juustopöytä koko kansan ihasteltavaksi ja maisteltavaksi. Makuja ja vivahteita on tiedossa 20-metrisen juustopöydän ympärillä. Vaativakin juustonystävä löytää kypsytystavan, kovuuden, rasvaisuuden tai vivahteikkuuden mukaan valmistettuja juustoja. On brietä, kermajuustoja, Saint Paulin -juustoja, cheddaria, emmentalia, vuoristojuustoa, homejuustoja sekä leipäjuustoa. Yhdeksän erilaista juustoa ja toistakymmentä viiniä mahdollistavat huikean makumatkan juustojen ja viinien parissa.
 
Juustopöytä kutsuu jälleen juuston ja viinin ystäviä Lapinlahdelle, nyt 21. kerran.

Valion kolmiopakkaukset tuovat hienon sarjan juustojuhlien tarjontaan. Näiden juustojen makumaailma on rikas ja monivivahteinen, jossa juustot edustavat kansainvälistä huippulaatua. Tarjolla on juustomestareiden parhaimpia juustoja, joiden monipuolisuus ja vivahteikkuus ovat edustavimmillaan juuri Juustojuhlien tyylikkäässä juustopöydässä. Maisteltavana mm. Valio Keisarinna®, joka on aromikas, hieman parmesania muistuttava juusto jonka rakenne on goudamaisen kimmoisa, hieman kiteinen, ja maussa on hennon karamellimaisia makuvivahteita sekä suolaisuutta. Samantyylisiä, mutta erimakuisia elämyksiä tarjoavat hienostuneen hapan Valio Juhla® Cheddar, tiivisrakenteinen, ja hennon hedelmäinen Valio Alppi Kreivi® tai aromikas ja vahva Valio Salaneuvos® Vanhempi.

Brie on pehmeä, ranskalainen valkohomejuusto, jonka maku on nuorena mieto ja hennon pähkinäinen. Hedelmäinen ja hapokas valkoviini täydentää tasapainoisesti kermaisen ja täyteläisen brien makuja. Brien kanssa maistuu Vivarage Lanen yrttinen Sauvignon Blanc -kuohuviini Uudesta-Seelannista.


 
Viinin ja juuston liitto on maistajasta kiinni
Lapinlahden Juusto- ja viinijuhlien viinivalikoimassa on makuja ja vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Peruslähtökohtana on makujen tasapaino, joka syntyy kun hapokkaalle juustolle haetaan hapokasta viiniä ja makealle makeaa vaihtoehtoa. Viinin hapokkuushan pehmentää juuston hapokkuutta ja saa kokonaisuuden maistumaan pehmeämmältä ja tasapainoisemmalta. Pitkä, 20-metrinen juustopöytä tarjoaa mahdollisuuden kiireettömään maisteluun, josta ehdottomasti kannattaa nauttia pitkän kaavan mukaan. Makumatkan voi aloittaa kuohuvalasillisella ja jatkaa siitä valkoviinien sekä mietojen juustojen parissa. Illan edetessä voi lautaselle kerätä voimakkaampia juustoja ja nauttia niistä hedelmäisten punaviinien kanssa. Toimiva nyrkkisääntö makunautintojen kohdalla on nauttia niitä juustoja ja viinejä joiden yhdistelmästä itse pitää.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
Viinikuvat: Mikko Niemi
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti