18.9.2021

Korvasienigratiini – kerta kiellon päälle

Syksy 2021 on tarjoillut sienestäjälle uskomattomia jopa unohtumattomia sienisaaliita. Jopa niin, että yksi jos toinenkin alkaa olla kyllästynyt ”ikuiseen” kantarellirisottoon tai tattipaistokseen. Nyt syksyn ja makujen voimistuessa voisi vaihteeksi kaivaa pakasteesta esille keväisen korvasienisaaliin ja tehdä siitä voimakkaan kermaisen ja täyteläisen gratiinin uunissa. Korvasienihän on hienon makuinen ja arvostettu ruokasieni, kunhan vaan muistaa keittää sen väljässä vedessä siitä ruokaa valmistaessa ainakin kahdesti, varmuuden vuoksi kolmestikin.

             

Korvasienigratiini, neljälle

200 g pakastettuja korvasieniä

1 rkl vehnäjauhoja

1,0 dl ruokakermaa

0,5 dl Creme Fraichea

1 sipuli

2 kananmunan keltuaista

0,5 dl hienonnettua ruohosipulia

0,5 dl hienonnettua persiljaa

suolaa ja pippuria (musta, rosee, viher..)

1 dl kuivaa valkoviiniä

50 g cheddar-juustoraastetta

voita


Sulata ja pilko korvasienet sekä sipulit, kuullota voissa kattilassa. Lisää jauho sekä kerma/fraiche ja anna kiehahtaa. Jäähdytä hetki, lisää sekaan yrtit ja mausteet sekä keltuaiset. Laita seos matalaan vuokaan/vuokiin ja nosta 125-asteiseen uuniin, kunnes paistos alkaa hyytyä. Nosta vuoka uunista ja ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi kuumassa
225-asteisessa uunissa. Tarjoa salaatin ja vaalean leivän kanssa.

 


Viinilasillinen:
Prinz Von Hessen Dachsfilet. Saksa, Rheingau 2017. Riesling. Alko 956716. HInta 33,98.
Vaaleankeltainen, tuoksu hedelmäinen, maku kuiva(4 g/l), hapokas(7.3 g/l), sitruksinen, petrolinen, pirteän hedelmäinen.

Karl May Pinot Noir. Saksa, Rheinhessen 2020. Alko 477787. Hinta 15,98. Luomu.
Punainen, tuoksu marjaisa ja maku kuiva (2 g/l), keskihapokas (5.1 g/l), keskitäyteläinen, keskitanniininen, orvokkinen.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti