AAMIAISTARJOTIN AVAA ÄIDIN AAMUN

Äitienpäivän aamun avaukseen on monta hyvää tapaa. Äidin mieliherkuilla katettu aamiaistarjotin voi sisältää yllätyksen; tuoreet aamiaissarvet, mielikukkasen ja/tai pienen lasillisen kuohuviiniä. Hieman eksoottisemmat hedelmät; ananaskirsikka, sharon ja taateli tuovat monipuolisuutta makuihin ja ovat äidille osoituksena välittämisestä.

Muhevat aamiaissarvet:
4 dl vettä
50 g hiivaa
0,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 dl perunamuusijauhetta
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää mausteet, perunasosejauhe, jauhot sekä öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kahteen osaan. Kauli taikinat pyöreiksi levyiksi ja leikkaa kahdeksaan sektoriin. Kierrä taikinapalat rullalle leveämmästä päästä aloittaen. Taivuta sarviksi ja nosta uunipellille. Anna sarvien kohota liinan alla varttitunnin. Paista 225-asteisessa uunissa 1215 minuuttia. Nosta tarjolle lämpiminä ja tuoksuvina.
Kuiva viini on tyylikkyyden merkki
Äitienpäivää juhlistavat viinit valitaan kuivaksi luokitelluista vaihtoehdoista. Viileänä tarjotuissa juomissa on hedelmää ja kuplivaa raikkautta. La Bargemone Rosé sopii värinsä ja makunsa puolesta äitienpäivän aamun onnittelumaljaksi. Haton Cuvée Champagne on onnittelumalja vailla vertaa, pienikuplainen kuohuviini on parhaimmillaan viilennettynä ja jättää suuhun pehmeän jälkimaun.
 Viinilasillinen:
La Bargemone Rosé.
Ranska, Provence 2020. Cabernet Sauvignon, Syrah, Counoise. Alko 464887. Hinta 21,02. Luomu.
Vaaleanpunainen, tuoksu hedelmäinen, maku kuiva (0 g/l), hapokas(5.8 g/l), yrttinen sekä elegantti.

Haton Cuvée Réserve Champagne Brut. Ranska, Champagne. Chardonnay, Pinot M,/N. Alko 900135. Hinta 49,93.
Vaaleankeltainen, tuoksu sitrushedelmäinen, maku kuiva (9 g/l), matalahappoinen(4.2 g/l), kukkainen sekä paahteinen.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti