6.5.2021

AAMIAISTARJOTIN AVAA ÄIDIN AAMUN

Äitienpäivän aamun avaukseen on monta hyvää tapaa. Äidin mieliherkuilla katettu aamiaistarjotin voi sisältää yllätyksen; tuoreet aamiaissarvet, mielikukkasen tai pienen lasillisen kuohuviiniä. Hieman eksoottisemmat hedelmät; ananaskirsikka, sharon tai taateli tuovat monipuolisuutta makuihin ja ovat äidille osoituksena välittämisestä.

Muhevat aamiaissarvet
4 dl vettä
50 g hiivaa
0,5 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 dl perunamuusijauhetta
2 dl täysjyvävehnäjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää mausteet, perunasosejauhe, jauhot sekä öljy. Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Jaa kahteen osaan. Kauli taikinat pyöreiksi levyiksi ja leikkaa kahdeksaan sektoriin. Kierrä taikinapalat rullalle leveämmästä päästä aloittaen. Taivuta sarviksi ja nosta uunipellille. Anna sarvien kohota liinan alla varttitunnin. Paista 225-asteisessa uunissa 1215 minuuttia. Nosta tarjolle lämpiminä ja tuoksuvina.

Kuiva kuohuviini on tyylikkyyden merkki
Äitienpäivää juhlistava kuohuviini valitaan kuivaksi luokitelluista vaihtoehdoista. Viileänä tarjotussa juomassa on paahteisuutta ja kuplivaa raikkautta. Ranskalainen kuohuviini crémant sopii hyvin äitienpäivän aamun onnittelumaljaksi. Pienikuplainen viini on parhaimmillaan viilennettynä ja jättää suuhun pehmeän jälkimaun.

Viinilasillinen:
Bestheim Grand Prestige Crémant d'Alsace Brut. Ranska,Alsace 2014. Pinot Blanc. Alko 917397. Hinta 19,99.
Vaaleanviherkeltainen, tuoksu keltaluumuinen, maku kuiva (6 g/l), erittäin hapokas (8.1 g/l), limettinen ja pähkinäinen.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti