Hampurilainen on osiensa maukas kokonaisuus

Maistuvan hampurilaisen salaisuus piilee raaka-aineissa. Itsetehdyt sämpylät ja kunnon jauheliha ovat lähtökohtana. Mausteet ja lisukkeet täydentävät sitten laadukkaan kokonaisuuden. Hampurilaispihvissä tulee olla rakennetta ja sopivasti pehmeyttä rasvan myötä. Siksi perinteisen nautajauhelihan sekaan on hyvä lisätä hieman possun jauhelihaa. Mikäli pakasteesta löytyy vielä hirven jauhelihaa, niin se tuo makukokonaisuuteen maistuvan lisän.

          
Burgeri on pieni välipala, jossa on eväitä ja makuja suureen nautintoon. Laadukkaasta jauhelihasta paistetut mehevät pihvit maistuvat itsetehtyjen, tuoreiden sämpylöiden välissä. Lisukkeissa on valinnanvaraa sipulirenkaista majoneesiin ja yrtteihin!

          
Pannulla paistuessaan maustetut burgerin jauhelihapihvit saavat makuunsa paahteisuutta ja syvyyttä.

Hirvenlihapihvit (13‒16 kpl):
600 g hirven jauhelihaa
400 g sikanauta jauhelihaa
1 sipulikeittopussi
1 sipuli pieniksi silputtuna
2 pientä kananmunaa
suolaa
lihamaustetta

Sekoita lihat keskenään ja lisää joukkoon muut ainekset. Sekoita hyvin ja anna makujen tasaantua kaksi tuntia. Tarkista maku ja paista jauhelihasta pannulla voissa pieniä pihvejä.

          
Kaurapuuron lopusta, tilkasta vettä, palasta hiivaa, jauhoista, suolasta ja rypsiöljystä rakentuu maukas sämpylätaikina. Pienet sämpylät maistuvat välipalana tai eväinä metsäretkellä.

Pinotage ja hirvihampurilainen ovat maukas yhdistelmä
Pinotagessa ja riistan aromeissa on aitoutta sekä vivahteikkuutta. Etelä-Afrikkalaisen KWV:n Pinotagen savuinen sekä mausteinen olemus istuu hyvin hirvijauhelihan vastaaviin aromeihin. Rypäleet tulevat läheltä merta ja antavat viinille raikkautta. Näin viinikokonaisuudesta tulee luonnikas ja se sopii tasapainoisesti hirviburgerin täyteläiseen makuun.

          
Pinotage on aito afrikkalainen viinielämys.

Viinilasillinen:
KWV Classic Collection Pinotage.
Etelä-Afrikka, Western Cape 2022. Alko 6726. Hinta 11,98.
Tummanpunainen, marjaisa tuoksu ja täyteläinen, hennon tanniininen, savuinen ja mausteinen maku.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti