Kautta Cabernet’n – Double Barrel Cabernet Sauvignonia ja Cheddaria

On olemassa juustoja ja sitten JUUSTOJA, joista yksi on Jukolan Juuston Aito Cheddar. Juustomestari Markku Liias tuottaa juustolassaan juusto-valikoimaa jossa cheddarin vivahteikas, pehmeän täyteläinen maku saa aisaparikseen luonnollisia, erilaisia aitoja makuvivahteita. Markun viimeisimpiä innovaatioita ovat kokeilut maailmanluokan viineillä, kuten australialainen punaviini Jacob’s Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon.
Helmikuun alussa Markku Liias uutti pullollisen Jacob’s Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon -punaviiniä 17,98 kg:n cheddar -juustomassaan ja jätti sen rauhassa kypsymään vuoden loppupuolelle.
Juustomestari työssään viiltämässä siivua kahdeksan kuukautta kypsyneestä juustoharkosta, saadakseen selville juuston kypsyyden ja makuvivahteet. Double Barrel Cabernet Sauvignon-Cheddar sai jäädä kypsymään vielä pariksi kuukaudeksi.
Jukolan Juustoissa on valinnan varaa moneenkin makuun.
Jacob’s Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon on irlantilaisissa viskitynnyreissä kypsynyt punaviini. Rypäleet poimitaan Coonawarran alueelta Etelä-Australiasta ja kyseinen punaviini on neljäs pullotettu vuosikerta. Punaviini on tavanomaisen vuoden viinitynnyrikypsytyksen jälkeen saanut kypsyä noin kolmen kuukauden ajan irlantilaisissa vanhoissa, käytetyissä Jameson-viskitynnyreissä. Viskitynnyrikypsytys pehmentää tanniineja pyöristäen mukavasti viiniä ja tuoden siihen herkullista mausteisuutta ja makeutta. Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon sopii erinomaisesti ison riistan, kuten hirven ja poron viinikumppaniksi, sekä lampaalle ja punaiselle lihalle. Viini maistuu pehmeytensä ansiosta hyvin myös nautiskelujuomana. Viini on valmis nautittavaksi heti, mutta sillä on potentiaalia kehittyä vielä seuraavat 10 vuotta. Viini on parhaimmillaan noin 18 asteisena tarjoiltuna.

Viinilasillinen:
Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon 4th Vintage. Australia 2015. Alko 930787. Hinta 18,69.
Tummanpunainen, tuoksu mausteinen, maku täyteläinen, tanniininen, paahteinen, tamminen sekä mehevän hilloinen.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti