29.6.2023

Baroloa ja heinäsorsan filettä, parempaa saa hakea

Terre del Barolo Biologico, Vuoden Viini 2023, nostaa pöytään Italian yhden arvostetuimmista rypäleistä, Nebbiolon. Rubiinipunaisen viinin monivivahteinen aromikkuus, suunmyötäinen tanniinisuus, kukkaisuus sekä pyöreys tarjoavat todella hienostuneen makunautinnon ja elämyksen. Barolo on todellinen ruokaviini, jonka makupari löytyy vivahteikkaista riistaruoista ja kovista, täyteläisistä juustoista. Hienostuneen makuisessa sorsan rintafileessä on vivahteikkuutta ja hienostunutta riistaisuutta joka rakentaa Barolon kanssa tyylikkään ateriakokonaisuuden. Roseiseksi valmistettu sorsanfile pehmentää Barolon tanniinisuutta tehden makunautinnosta tasapainoisen.


Yrttiset sorsan rintafileet

heinäsorsa paloiksi leikattuna
3 rkl voita
suolaa
muutama kokonainen katajanmarja
muutama roseepippuri
4 timjamin oksaa

Irrota rintafileet terävällä veitsellä irti rintalastasta. Ota pannulla fileisiin pinta kuumalla pannulla, minuutti per puoli, mausta murskatuilla mausteilla. Laita fileille tuoreet yrtin oksat ja nosta esilämmitettyyn vuokaan sekä peitä foliolla. Nosta vuoka 130-asteisen uuniin ja anna fileiden kypsyä kunnes niiden sisälämpötila on 59 astetta, noin 8 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja anna makujen vetäytyä vielä folion alla. Leikkaa kypsät lihafileet viistoon siivuiksi ja ripottele suola pinnalle. Tarjoile kesäisen tuoreen salaatin kanssa.


               
Sorsan filettä roseena sekä perunasalaattia uusista perunoista, retiisistä, tuoreista herneistä ja sipulista, basilikan, yrttien sekä oliiviöljyn kera.

               
Barolo ja roseinen sorsanfile muodostavat tasapainoisen makuparin, jossa on makujen voimaa, vivahteikkuutta sekä ylivoimaista tyylikkyyttä, jossa maku ja aromikkuus ovat läsnä.

Viinilasillinen:
Terre del Barolo Biologico Barolo. Italia, Piemonte 2016. Nebbiolo. Alko 946637. Hinta 33,98. Luomu.
Rubiinipunainen, tuoksu punamarjainen, maku täyteläinen, hapokas (5.9 g/l), keskitanniininen ja mausteisen aromikas.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti