Kiuasmakkara on klassikko sarjassaan

Makkarasta on moneksi. Tänä päivänä makkaroissa on valinnanvaraa, niin raaka-aineiden, muodon kuin käytön perusteella. Tarjolla on perinteistä lenkkiä, täyteläistä grillimakkaraa ja aromaattisia erikoismakkaroita. Silloin kun haluaa nauttia makkaran perinteisestä mausta sen kummemmin hifistelemättä, niin vanha konsti, makkaran kypsentäminen foliopussissa saunan kiukaalla, on palkitseva ratkaisu.

          
Kumpi ompi parempi? Olen maistanut kumpaakin ja kumpikin on parempi!

Makkara miestä myöten
Makkaran olemus rakentuu raaka-aineista, ennen kaikkea lihapitoisuudesta, massan rakenteesta ja maustamisesta. Maukas suutuntuma on hyvän makkaran edellytys, ja se vaatii tuotteelta sopivaa rasvaisuutta. Rasva tekee makkaran rakenteesta pehmeän, sulattaen ja sitoen eri ainesosia yhteen sekä tasapainottaen suolaisuutta. Nykyajan kuluttaja vaatii paistomakkaraltaankin monipuolisuutta, laadukkuutta ja lihaisaa makua.

     
Kiuasmakkara kypsyy hitaasti savusaunan kivien päällä. Reipas puolituntinen ja makkara on valmis nautittavaksi!

          
Kiuasmakkara ja vaalea olut sopivat yhteen, niissä on pehmeyttä ja makua. Karhun 0.0 vaalea lager tarjoaa hennon hedelmäisen makuprofiilin ja alkoholittoman vaihtoehdon makkara-lautaselle. Sandelsin 5.3 % on vahva, maltainen ja pehmeä vaihtoehto makkaran kumppaniksi. Uusista perunoista rakennettu vihannessalaatti rakentaa kokonaisuudesta maittavan iltapalan.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti