6.4.2020

Malaga maistuu Pääsiäisenä

Malaga-viinin tunnistavat useimmat tuttuna kirkkoviininä. Malagassa on lisäksi monipuolisuutta ja makuja, jotka avautuvat maisteltaessa viiniä aperitiivina tai erilaisten jälkiruokien kanssa.

Malagassa on moni-ilmeisyyttä
Malaga on väkevöity viini, jonka aromikkuus ja olemus tekevät siitä mielenkiintoisen viinituttavuuden. Viinin historia ulottuu vuoteen 600 ennen ajanlaskumme alkua. Tätä kreikkalaisten tumman ruskeata ja rusinaista ”Malagan siirappia” jalostettiin 1500-luvulla lisäämällä siihen alkoholia, jotta se kestää kuljetuksen meriteitse. Viini tehdään auringossa kuivatetuista Pedro Ximénez ja Muscat se Alejandria -rypäleistä, jotka tulevat ympäröivästä Malagan provinssista. Saavuttaakseen Malaga luokituksen itse viinin pitää kypsyä Malagan kaupungissa. Monikäyttöinen ja pääosin makea viini maistuu makeiden jälkiruokien ja kuivattujen hedelmien kanssa. Viinin hapokkuus ja paahteisuus tekevät siitä myös sopivan kumppanin tummalle suklaalle.

Malaga on pääsiäisenajan viini, niin kirkollisissa yhteyksissä kuin herkkuhetkissäkin. Sol de Malagassa on ekumeenista ulottuvuutta. Viinipullossa voi aistia luterilaista selkeyttä ja yksinkertaisia linjoja. Viinin olemuksessa on ortodoksista runsautta, värikylläisyyttä ja lempeitä makuja.

Viinilasillinen:
Sol de Malaga. Espanja, Malaga. Alko 331677. Hinta 14,99. Alkoholia 15 %, sokeria 200 g/l.
Tummanruskea väkevöity viini, tuoksu hedelmäinen ja rusinainen, maku makea (210 g/l), paahteinen, runsas.

Teksti ja kuvat: Heikki Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Datomik