APPELSIINIKERMAHYYTELÖSSÄ AISTII KEVÄISEN RAIKKAUDEN

Pehmeän täyteläinen appelsiinihyytelö tuo raikkauden kielelle ja kevään mielelle. Sitrushedelmien aromaattisuus ja maitorahkan keveys tarjoavat vaihtelua pääsiäisen perinteisiin ja täyteläisiin pasha-jälkiruokiin. Makunautinnon täydentää lasillinen makeaa viiniä.

               

Appelsiinikermahyytelö (10–20 henkilölle):
2 kananmunaa
0,5 dl sokeria
2,0 dl puristettua appelsiinimehua
2,5 dl kevyt vispikermaa
1,5 dl maitorahkaa
1,5 dl appelsiinimarmeladia
2 rkl sokeria
0,5 dl sitruunamehua
7 liivatelehteä
koristeluun:
1 prk mandariinilohkoja
sitruunamelissan lehtiä

Liota liivatteita 5–10 minuuttia kylmässä vedessä. Sekoita appelsiinimehuun rahka ja marmeladi. Vaahdota kananmunat ja sokeri kulhossa. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Sulata puristetut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun, anna hieman jäähtyä ja lisää ohuena nauhana rahka-appelsiiniseokseen. Sekoita mukaan munavaahto ja kermavaahto. Kaada seos hyytelövuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli. Kasta kulho kuumaan veteen, kumoa ja koristele.

               

Makeus ratkaisee jälkiruoan viinivalinnan
Kerma ja rahka antavat appelsiinikermahyytelölle täyteläisyyttä. Ruoan makeutta tasapainottaa hedelmämehun hapokkuus, joka tuo myös kokonaisuuteen keveyttä ja raikkautta. Makealle jälkiruoalle suositellaan viiniä, joka on vähintään yhtä makeaa kuin itse jälkiruoka. Perinteisistä Välimeren Moscatel-rypäleistä puristetusta viinistä löytyy aromikkuutta ja voimaa tasapainottamaan appelsiinihyytelön makuja. Rypäleelle tyypilliset, mausteiset aromit korostuvat viinissä ja täsmäävät jälkiruoan makuihin. Alkoholitisleellä väkevöiminen on antanut viinille voimaa niin, että sen makeus ja hapokkuus ovat hyvässä tasapainossa, ja makukokonaisuudesta tulee nautinnollinen.

Viinilasillinen:
Torres Floralis Moscatel Oro. Espanja. Alko 336016. Hinta 12,89/0,5L.
Meripihkanruskea, tuoksu rusinainen, maku makea (190g/l), matalahappoinen (2.7g/l), appelsiininkuorinen, sitruksinen.

Teksti : Heikki Remes
Kuvat: Eeva Remes
www.viinimies.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti